Zekeriya Öz Almanya'da

Zekeriya Öz Almanya'da

Türkiye’de aranan ve hakkındaki yakalama kararından 12 saat önce yurtdışına çıkan eski savcı Zekeriya Öz’ün, Erivan’dan Almanya’ya geçtiği öğrenildi.

Ergenekon ve 17-25 Aralık soruşturmalarının savcıları Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın haklarında yakalama kararı çıkmadan 12 saat önce Gürcistan üzerinden Ermenistan’a gittiklerinin ortaya çıkmasının ardından dün de güzergâha Almanya eklendi. Zekeriya Öz’ün salı akşamı Erivan’dan uçakla Almanya’ya gittiği, hakkında yakalama kararı bulunmadığı için de vizeden muaf yeşil pasaportla rahat bir şekilde kontrolden geçtiği belirtildi. Havaalanı kayıtlarına geçmeyen Öz’ün başka bir ülkeye devam edip etmediği ise öğrenilemedi.

‘KAÇIŞA ZEMİN HAZIRLANDI’
Tuncay Özkan’ın avukatı Ahmet Çörtoğlu ise eski savcıların kaçmalarına göz yumulduğunu iddia etti. MİT TIR’ları savcılarının süreç başlar başlamaz açığa alınarak tutuklandıklarını anımsatan Çörtoğlu, şunları söyledi: “Aynı şey bu savcılar için uygulanmadı? Zira ellerinde hükümeti yıpratacak çok belge var. Silivri soruşturmalarından değil, 17-25 Aralık’ta koydukları tavır nedeniyle yakalama kararı verildi. Ancak kaçmaları için zemin hazırlandı. Bence bu yakalama kararları kaçtıktan sonra alındı. Ya da Cemaat yapılanması yargı içinde halen aktif, karar önceden bildirildi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler