Zekeriya Öz görevinden uzaklaştırıldı

Zekeriya Öz görevinden uzaklaştırıldı

17-25 Aralık savcılarından Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç, HSYK 2.Dairesi tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı.

"Kusurlu, uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin şeref ve nüfuzuna ve saygınlığına zarar vermekle" suçlanan 4 savcı hakkındaki 'görevden uzaklaştırma' talebi karara bağlandı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR
Zekeriya Öz'ün de içinde bulunduğu Cumhuriyet savcıları Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırıldı.

BOLU'DA GÖREV YAPIYORDU
Zekeriya Öz, 17-25 Aralık operasyonları sonrasında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun kararı ile Bolu'ya savcı olarak atanmıştı.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN İLK TEPKİSİ: KARAR HUKUKİLİKTEN UZAK, SİYASİ BİR KARARDIR
Karara itiraz edeceğini ifade eden Zekeriya Öz, "Olayla ilgili tebligat ya da herhangi bir açıklama gelmedi. Bugüne kadar savunmam dahi alınmadı. Bana bildirilmeyen ve gönderilmeyen kararın medyaya alelacele servis edilmesi, HSYK'nın hangi etik değerlere göre hareket ettiğini açıkça göstermektedir. Karar hukukilikten uzak, siyasi bir karardır. Bununla ilgili ayrıntılı açıklama ve itirazlarımı yapacağım" diye konuştu.

"Malum bir savcı Konya'da bir kişiyi gözaltına aldırmadığı için Zonguldak'a sürülüyor" diyen Zekeriya Öz, "Bunu süren de aynı kuruldur. Bu tür kararlar veren kurul aslında yargı bağımsızlığına büyük bir darbe vurmuştur. Kararın şahsımla alakası yoktur. Bana karşı değildir, yargı bağımsızlığına karşı verilmiş bir karardır. Karara karşı itirazımı yapacağım" ifadesini kullandı.

Öz, dosyayı ve kendisiyle ilgili suçlamaları bilmediğini dile getirerek, "Bizimle alakalı suçlamaların tamamını böyle medya mensupları televizyonlarda, bir takım yerlerde söyleyip, bu konuda sansasyon yapıyorlar. Bu karar bence kurulda alınmadı, bence başka bir yerde alındı ve kurulda uygulamaya konuldu" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından aracına giden Öz, otomobilinin üzeri karla kaplı olması dolayısıyla adliye çalışanları tarafından aracının üzerindeki karların temizlenmesini bekledi. Daha sonra aracına binen Öz, adliye önünden ayrıldı.

HSYK 3. DAİREDEN DE BOMBA BİR KARAR
Öte yandan HSYK 3. Dairesince, Ergenekon Hakimi Hüsnü Çalmuk ve eski Ankara Başsavcı Vekili Şadan Sakınan hakkında soruşturma kararı verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler