Zeytinburnunda doğalgaz faciası: 5 ölü

Zeytinburnu'nda doğalgaz faciası: 5 ölü

Zeytinburnu'nda bulunan 4 katlı binanın bodrum katında 5 kadın ölü bulundu.

İstanbul Zeytinburnu'nda bir evde doğalgazdan zehirlenen yaşları 28 ile 45 arasında değişen Afganistan uyruklu biri öğrenci 5 kişi hayatını kaybetti.

Olay, Zeytinburnu Gökalp Mahallesi 47/5 sokakta bulunan 1 numaralı apartmanda meydana geldi. Üç katlı binanın bodrum katında kalan Afganistan uyruklu 5 kişiye ulaşamayan aynı mahallede oturan yakınları eve geldi. Zili çalmalarına rağmen cevap alamayınca durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis eve girdiğinde ayrı ayrı odalarda 5 erkeğin cesediyle karşılaştı.
 
Afganistan uyruklu biri öğrenci olan 5 kişinin, ilk belirlemelere göre doğalgaz sızıntısından zehirlendikleri belirtildi. Doğalgaz sızıntısının banyoya projesi onaylatılmadan bağlanan şofbenden, ölümlerinde bu şofbenden sızan karbonmonoksit gazından kaynaklandığı ileri sürüldü. 
 
Doğalgaz sobalı evin Afgan uyruklu ağabey kardeş tarafından 23 Aralık 2012 Pazar günü kiralandığı, zehirlenerek hayatını kaybeden diğer 3 kişinin ise misafirliğe geldiği öğrenildi. Polis ve İGDAŞ ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
 
"DOĞALGAZ SIZINTISI SEBEBİYLE ÖLDÜLER"
 
Zeytinburnu’nda doğalgaz sızıntısı sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen 5 Afganistanlı ile ilgili açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Mete Ahmet Alparslan, "Afgan kardeşlerimizden 5’i içeride doğalgaz sızıntısı sebebiyle rahmetli oldu. Sabaha karşı saat 02.00’ye kadar oturmuşlar. Arkadaşları ayrılmış. Diğerleri burada kalıyorlar. Akşam 18.00 sıralarında tekrar geliyorlar ve kapıyı çalıyorlar, ancak cevap alamıyorlar. Telefonla arıyorlar yine cevap alamıyorlar. Polisi çağırıyorlar ve çilingir eşliğinde içeriye giriyorlar. İçeriden ağır bir doğalgaz kokusu geliyor. Polis geri çekilerek İGDAŞ'ı arıyor. İçeri girdiklerinde 5 kişinin öldüğünü görüyorlar. Yanma yok, doğalgaz sızıntısı var. Doğalgaz sobası kullanıyorlar. İkisi bir odada ikisi bir odada biri de başka bir odada olmak üzere 5 arkadaş, biri üniversite öğrencisi. 3 tanesini de misafır gelmişler. İkisi kardeş, bunlar Afgan Türklerinden. Zeytinburnu’nda 10 bin Afgan Türkü var. Ölenlerin hepsi erkek olduğunu öğrendik. Öğrencinin biri İzmir’de oturuyor. Ölenlerin isimleri Nakibullah, Muhibullah, İneyatullah, Hüdaybirdi ve Şuraşuhap" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler