Ziraat Odasından bin fidan daha

Ziraat Odası'ndan bin fidan daha

Tuzlu Bağları mevkiinde Ziraat Odası Hatıra Ormanına geçtiğimiz aylarda da 7 bin fidan dikilmişti.

Tuzlu Bağları mevkiinde 50 dönümlük alanda bulunan Çankırı Ziraat Odası Hatıra Ormanı fidan dikim törenine Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Çankırı Orman İşletme Müdürü Sami Yılmaz, Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Visali Kara, Ziraat Odası üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Çankırı Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, törende yaptığı konuşmada, birçok verimli arazinin erozyon nedeniyle denizlere taşındığına dikkati çekerek, fidan dikmenin ve ağaçlandırmanın bu anlamda olumlu etkilerinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
 
Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli ise ormanların yaşam kaynağı olduğunu söyleyerek, “Günümüzde tek bir ağacın bile önemi artık herkesçe malum. Ormanlarımız yaşam kaynaklarımız. Üretim yapmak için de, aç kalmamak için de, susuz kalmamak için de sağlıklı bir çevreye mecburuz. Sağlıklı bir çevrenin olmazsa olmazları ise temiz toprak, temiz su ve temiz ormanlar” ifadelerini kullandı.
 
Gamzeli, daha önce alana 7 bin fidan dikildiğini, bugün ise bin fidan dikiminin gerçekleştirildiğini kaydetti. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler