Zirai öğrenimin 166. yılı kutlandı

Zirai öğrenimin 166. yılı kutlandı

Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Başak Gecesi Sim Prestige Otelde gerçekleştirildi.

Zirai Öğrenimin 166. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çankırı Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Başak Gecesi organize edildi. Otel Sim Prestige’de yapılan Başak Gecesine çok sayıda davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilcisi Celal Kaman, “Değerli misafirlerimiz  10 Ocak 1846’da İstanbul Ayamama Çiftliğinde başlayan zirai öğrenimin bu yıl 166. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“Dünyada gelişmiş ülkelerin örgütlü tarım teşkilatları yaş günlerini kutlarken üç haneli rakamları zikretmektedir. Geçte olsa çok şükür bugün Türkiye de artık örgütlü bir tarım bir alışkanlığımız olmuştur" diyen Kaman, “Hatıralarınızı canlandırın fakültede hayal bile edemezdik, ürüne destekleme bizde olmaz derdik. Bugün çiftçilere ürettiği ürüne göre desteklemeler yapılmaktadır. Hatta almış olduğu tarım makinelerine bile yüzde 50’yi bulan desteklemeleri düşünemezdik bile.

Pazartesi günü sayın Valimizle beraberdik. Kırsal Kalkınma ve desteklemenin bir kurum olarak Çankırı’ya geldiğini Çankırı’da da tarımsal desteklemelerle ilgili resmi bir kurumun artık varlığından bahsetti. Değerli arkadaşlarım Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciniz olarak yıllarca Çankırı’nın en kritik sorunu olarak kırsal kalkınma ve destekleme olduğunu vurgulamışımdır.

Bakın yıllar önce Çorum Çankırı Kırsal Kalkınma Projesi uygulandı. Benim gibi artık eski mezunlar bilir, Çorum aldı başını gitti, biz ne haldeyiz, o proje orada da uygulandı, bizde de uygulandı,

Bakın Bolu'ya Kastamonu'ya , kıyaslamayı sevmem ama bir Çankırı sevdalısı olarak ben halimizden memnun değilim, çocuklarımıza daha güzel Çankırı, daha zengin Çankırı istiyorum.

Bunun temeli de tarımsal desteklemelerdir. Hepimiz tarım ekonomisi okuduk. İktisadın temeli, Zirai İktisattır. Bu nedenle yeni kurulan bu teşkilatımızın da Çankırı'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum,

Ziraat Mühendisleri olarak çok beklentilerimiz var, Çankırı için heyecanlarımız var, Çankırı tarımına mutlak destek istiyoruz. Bu şehrin ekonomik kalkınmasının da temelini tarım ekonomisi oluşturacaktır. Bunu asla unutmamamız gerekir.

Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilciliği olarak birlik ve beraberlik içerisinde bir ruhla tabelamızı astık. Daha güzel mekanları meslektaşlarımıza sunmaya çalıştık, paneller düzenledik, toplantılar düzenledik, sorumlu yöneticilik, sulama, destekleme, AB Projeleri .. Ziya Hocam sağolsun ona da ders verdirdik

Bundan iki yıl önce Odamız toplantı salonunda Çankırı tarımına neler yapabiliriz diye, tarımla ilgili kurum ve kuruluşlar bir araya geldik, bir çalıştay düzenledik, kendisini rahmetle anıyorum, Selahattin İptaş hocamız da aramızda idi, belki onu kaybetmemizin moral bozukluğu ile devam edemedik, aramızda değerli hocalarımız bulunmakta, gelin bu çalıştayın devamını  getirelim. Biz oda olarak bunun önderliğini yapmaya her zaman hazırız” dedi.

Kaman ayrıca, “Oda Temsilciliğimizin önderliğinde, Ulusal Gençlik Parlamentosu ile Çankırı Belediyesi Kent Konseyi olarak, Türkiye Çapında Gıda Güvenliği konulu bir projenin hazırlanmasına öncülük ettik, arkadaşlarımız bizzat projede hiçbir ücret almadan çalıştılar. Her ilden gelen Gençlik Parlamentosu üyelerini Ilgaz'da ağırladık. Ulusal Gençlik Parlamentosunun yürüttüğü en değerli proje olarak anıldı, emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.  Evet belki kurum olarak direk projeler bazında bir yürütücü sıfatıyla Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği adıyla bulunamasak da şu ana kadar uygulanan bu tip projelerin tamamında direk veya dolaylı olarak meslektaşlarımız bulundu” dedi.

Gerçekleştirilen Başak  Gecesi’nde ayrıca onur ödülleri verildi.

kaynak: karatekin gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler