Zirai öğrenimin165. yıldönümü kutlandı

Zirai öğrenimin165. yıldönümü kutlandı

Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilciliği geçtiğimiz Cumartesi akşamı ‘Başak Gecesinde biraraya geldiler.

Zirai Öğrenimin 165. Yıldönümü dolayısıyla Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilciliği geçtiğimiz Cumartesi akşamı ‘Başak Gecesi’nde biraraya geldiler.

Sim Prestige Otelde düzenlenen programa, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Şimşek, Yapraklı MYO Müdürü Yard . Doç. Dr. Oral Düzdemir, Kızılırmak MYO Müdürü Yard. Doç. Dr.Ahmet Öz, Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Köye yönelik hizmetler Müdürü Ayvaz Çal, Ziraat Meslek Lisesi Müdürü Abdullah Şimşek,
Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek ile beraber çok sayıda Ziraat Mühendisi katıldılar.

Gecenin ilk konuşmacısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, Zirai öğrenimin tarihçesini anlatarak başladı.

Daha sonra kürsüye gelen Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Celal Kaman, “Değerli misafirlerimiz 10 Ocak 1846’da İstanbul Ayamama Çiftliğinde başlayan Zirai öğretimin bu yıl 165. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar nüfusu 13 Milyondan 75 milyona çıkmış, Bu süre zarfında, buğday üretimi 820. bin ton dan 20 milyon ton a ulaşmıştır. Traktör sayısı yok sayılabilecek durumda iken bugün 1 milyona ulaşmıştır. Bunları neden söylüyorum bu gelişmelerin tamamında, bu Ülkenin taşında toprağında
emeği geçen fedakar ve cefakar Ziraat Mühendislerinin emekleri vardır. Bu emeklerini de, hiçbir zaman süsleyememiş ve emeğini de hiçbir zaman anlatamamış bir mesleğin temsilcisi olarak bunları söylüyorum’’ dedi.

CELAL KAMAN: BİZ ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ
Daha iyi hizmet edebilmek için 2005 yılında görevi devraldıklarını ifade eden Kaman, ‘’Görevi teslim aldığımız gün üye sayısı 28 olan İl Temsilciliğimizi bugün 100’ün üzerine çıkardık. Eskilere gidip sözlerimi uzatmak istemiyorum, biz önümüze bakıyoruz, Bu yıl ne yapacağız, gelecek yıl neler yapabiliriz. Hedefimiz hep ileriye dönük ve hep daha iyiyi hedefliyoruz’’ ifadelerine yer verdi.
Bir çok kurumdaki meslektaşları ile irtibata geçtiklerini bildiren Kaman, "Bu vesileyle geçtiğimiz haziran ayında İl Temsilciliğimizde Çankırı da İlk defa bir tarım şurasının ön çalışmasını yaptık. Bu çalışmada büyük emekleri geçen ve hiçbir zamanda unutamayacağımız Prof. Dr. Selahattin İptaş hocamızı minnet ve rahmetle anmak istiyorum. İnşallah bu birliktelikleri daha da güçlendirerek
devam ettireceğiz’’ diye konuştu.

Çalışmalarından bahseden Kaman, göreve geldiklerinde bir yerleri olmadığını, şimdi çok güzel bir yerleri olduğunu, Temsilcilik olduklarını, Tarım Bültenini çıkarmaya başladıklarını, eğitim toplantılarında bir araya geldiklerini söyledi.

Proje hazırlamaları konusunda Ziraat Mühendislerini devamlı teşvik ettiklerini de kaydeden Kaman, “165. Yıldönümü vesilesiyle tarım sektöründe yer alarak İnsanlığın var olmasına ve varlığını sürdürmesine katkı sağlayan, alın terini akıtan, üretimde bulunan, bu üretimin kalitesini ve verimini arttırmaya çalışan, sanayicisine, Mühendisine, teknisyenine, çiftçisine, üreticisine, işçisine Ziraat Mühendisleri Odası Çankırı İl Temsilciliği adına şükranlarımızı sunarız” dedi.

Daha sonra plaket törenine geçildi. Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu’na plaketini veren belediye Başkanı Dinç, göreve başlayalı bir yıl olmasına rağmen İl Müdürünün önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Karaoğlanoğlu ise, Tarımla ilgili güçlü sivil toplum kuruluşlarına
ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, Odanın projelerle Çankırı tarımını daha ileriye taşıyacağını kaydetti. Daha sonra Tarıma katkılarından dolayı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Damızlık Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Çendek, Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Şentürk, Yavuz Atasever, Selcen Güleryüz, Ali Koç ve Fatih Kıraç plaketlerini aldı. (Kayn: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler