Zirve baskını: Zekeriya Beyazın evinde arama

Zirve baskını: Zekeriya Beyaz'ın evinde arama

Dava kapsamında 6 ilde arama yapılıyor. İlahiyatçı Zekeriya Beyaz'ın da evi aranıyor..

Ergenekon'da Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında 6 ilde arama yapılıyor. Arama yapılan yerlerden biri de Prof. Zekeriya Beyaz'ın evi. Özel bir televizyon kanalının canlı yayınına telefonla bağlanan Prof. Beyaz, Fethullah Gülen hakkında bir kitap yazma hazırlığı içinde olduğunu ve kitapla ilgili belgelerine el konulduğunu söyledi. Prof. Beyaz gözaltına alınıp alınmayacağını ise bilmediğini belirtti.

Aramalar; İstanbul, Trabzon, Ankara, Konya, Adana, Malatya ve Antalya'da gerçekleştiriliyor...

BEYAZ HOCA'DAN İLK AÇIKLAMA

Arama sırasında CnnTürk'e konuşan Zekeriya Beyaz, 'Arama misyonerlik çalışmalarım hakkında. Fethullah Gülen ve Saidi Nursi hakkındaki kitap taslağım alınıyor.' dedi.

PROF BEYAZ'IN KIZI ANLATTI

Prof. Beyaz'ın kızı Gökçen Beyaz ise, "Sabah erken saatlerinde bir arama kararıyla birlikte geldi polis arkadaşlar. Kararda Ergenekon operasyonu kapsamında Doğu Perinçek ve Hurşit Tolon'un misyonerlikle ilgili, kışkırtıcı söylemlerde bulundukları ve babamın da bunun içinde olduğuna dair arama kararı vardı. Evden misyonerlikle ilgili hiçbir belge alınmadı. Evden sadece babamın Said- i Nursi ve Nurculukla ilgili çıkacak olan bir kitabı vardı. Polis arkadaşlar sadece onunla ilgili bilgileri incelediler ve belgeleri aldılar" diye konuştu.

ANKARA

Soruşturma kapsamında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük'ün evinde arama yapılıyor. Aramayla ilgili konuşan Prof. Dr. Küçük, "Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirten Küçük, "Malatya'daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" diye konuştu. Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, "Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum" ifadelerini kullandı.

ANTALYA

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz'in kampüsteki lojmanında da arama yapılıyor. Zirve Yayınevi'ne yönelik ilk düzenlenen ilk Ergenekon dalgasında 9 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 7'si tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler