Zirve sanıklarına elektronik kelepçe kararı

Zirve sanıklarına elektronik kelepçe kararı

Tahliye kararından sonra sanıkların kaçma ihtimali üzerine mahkeme, 4 sanık için 'konutta elektronik kelepçe uygulamasına' karar verdi.


Malatya’da Zirve Yayınevinde misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle yayınevi çalışanları Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske’yi boğazlarını keserek öldüren 5 isimin uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliye edilmesi büyük tepki yarattı.

Malatya’da Zirve Yayınevinde misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle yayınevi çalışanları Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske’yi boğazlarını keserek öldüren 5 isimin uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliye edilmesi büyük tepki yarattı. Tahliye kararından sonra sanıkların kaçma ihtimali üzerine mahkeme, 4 sanık için “konutta elektronik kelepçe uygulamasına” karar verdi.

4 SANIĞA ELEKTRONİK KELEPÇE
Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada elektronik kelepçe uygulamasının 4 sanık için uygulanacağı belirtilerek, şöyle denildi:

“Uzun tutukluluk nedeniyle tahliye olan ‘Zirve davası’ sanıkları hakkında mahkeme, konutta elektronik kelepçe uygulamasına karar vermiştir. Elektronik kelepçe uygulaması 4 kişiye uygulanmış ve GSM hattı çekmeyen bölgede yaşayan diğer kişi için ise sabit telefon hattı üzerinden uygulanmasına ilişkin teknik çalışma devam etmektedir.”

İSİMLER
Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler