Zirvede çıplak protesto

Zirvede çıplak protesto

Ukraynalı ünlü aktivist grup FEMEN bu defa Davos'taydı.

İsviçre'nin Davos şehrinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu bugün hareketli saatler yaşadı. Forumun başından beri belki de ne ilgi çekici eyşleme sahne olan kongre salonunda üstsüz protestocular ilgiyi ünlü yöneticilerden çaldılar.

Davos'ta sadece uluslararası şirketlerin CEO'larına ve devlet adamlarına açık kapalı bir oturuma sızmaya çalışan 3 üstsüz gösterici eylemlerini gerçekleştiremeden yakalandı.

Yakalanan göstericilerin çıplak eylemleri ile ünlü Ukraynalı FEMEN grubunun üyeleri olduğu anlaşıldı. Üstsüz yakalanan protestocular amaçlarının toplantıya katılan yöneticilerin dikkatini dünyanın fakir kısmına çekmek olduğunu söyledi.

Protestocular zorlu bir yolculuktan sonra geldikleri Davos'ta her sene Dünya Ekonomik Forumu'nun yapıldığı kongre salonunun girişine ulaşmayı başardı. Dondurucu soğuğa ve kara aldrımadan kıyafetlerini çıkartan kadınlar üstsüz şekilde tel örgülerden atladılar. Nihai hedeflerine ulaşamadan polis tarafından yakalanan protestocular karakola götürülüp kimlik kontrolünden geçirildiler.

Davos polisi sözcüsü kadınların gösteri yapmak için gerekli yasal izne sahip olmadığını ve yakında salıverileceklerini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler