Zonguldakda direnen öğrencilere hapis!

Zonguldak'da direnen öğrencilere hapis!

16 üniversite öğrencisine hapis cezası.

Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi'nde, yeni YÖK yasası ile ilgili düzenleyecekleri toplantı için kendilerine salon tahsis edilmediği gerekçesiyle eylem yapan öğrenciler 8 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı.
 
Zonguldak’taki Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ), yeni YÖK yasası ile ilgili düzenleyecekleri toplantı için kendilerine salon tahsis edilmediği gerekçesiyle eylem yapan öğrencilerden gözaltına alınan 16'sı, 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçlamasıyla yargılandıkları davada 8 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı.
 
BEÜ Öğrenci Kolektifleri'ne üye bir grup öğrenci, geçen yıl 19 Aralık'ta şehir kampüsündeki Prof. Dr. Arif Amirov Salonunda yeni YÖK yasası ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlemek istedi. İddiaya göre salonu kullanmalarına izin verilmeyen öğrencilere kampüs içinde başka bir salon gösterildi. Öğrenciler, tahsis edilen salonda da sadece 30 dakika süre tanındığını ileri sürerek protestoda bulundu. Rektörlük binasına yürüyen öğrenciler, halay çekip oturma eylemi yaptı. Üniversite güvenlik görevlilerinin öğrencileri binanın çevresinden uzaklaştırmak istemesi üzerine arbede çıktı. Çevik kuvvet ekibinin müdahale ettiği olayda 8'i kız 16 öğrenci gözaltına alındı.
 
8 AY 10 GÜN HAPİS
Öğrenciler hakkında, 'Görevi yaptırmamak için direnme' suçlamasıyla dava açıldı. Yargılama sonucunda öğrenciler P.K., G.T., S.A., G.O., T.T., O.C., H.B.K., B.Ö., S.G.K., G.İ., F.A., M.H.K., V.Y., Y.E., Z.A.S. ve A.E.'ye 8 ay 10'ar gün hapis cezası verildi. Mahkeme, sanıkların daha önce kasıtlı bir suçtan mahkum olmamaları, kişilik özellikleri, yargılama sürecindeki tutum ve davranışlarını dikkate alarak cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler