Zonguldak'ta heyelan: 70 haneye ulaşılamıyor

Zonguldak'ta heyelan: 70 haneye ulaşılamıyor

Ereğli ilçesine bağlı Çayırlı köyündeki heyelandan dolayı bir boşaltıldı, yerleşim yerindeki 70 haneye ulaşım sağlanan yol ulaşıma kapandı.

İlçede karların erimesi ve sağanak nedeniyle yaklaşık 10 dönümlük alanda etkili olan heyelandan dolayı 6 kişilik ailenin yaşadığı iki katlı ev yıkılma tehlikesine karşın boşaltıldı.

Toprak kayması nedeniyle köyde 70 hanenin bulunduğu yerle ulaşımının sağlandığı yol kapandı, bu evlere su ve elektrik verilemediği öğrenildi.

Çayırlı Muhtarı Ercan Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, heyelanın meydana geldiği alanda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin incelemede bulunduğunu, iki katlı evin çevresinde geniş çatlaklar oluştuğunun tespit edildiğini söyledi.

10 METRE ARALIĞINDA ÇATLAK
Ev sakinlerinin köydeki güvenli konutlarda misafir edildiğini ifade eden Aydın, "Çatlakların ne kadar bir alanı kapsadığı yerlerdeki kar birikintileri ve heyelanın devam etmesi nedeniyle net belirlenemedi. 10 metreye ulaşan derinliklerde çatlakların olduğu bize bildirildi. Çatlaklar devam ederse öncelikle 20 hanemiz için risk var" diye konuştu.

Aydın, 110 haneli köylerindeki 70 hane ile ulaşımın kesildiğini, bu evlere elektrik ve su verilemediğini, heyelanın yaşandığı bölgelerde ağaçların devrildiği, ana yol güzergahlarında asfaltın söküldüğü ve su kanallarının tamamen dolduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler