Zonguldakta tersanede kaza: 3 işçi öldü

Zonguldak'ta tersanede kaza: 3 işçi öldü

Tersanede kaza: 4 işçi öldü.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ustaoğlu Gemi A.Ş. isimli tersanede meydana gelen kazada 4 işçi hayatını kaybederken 2 işçi de yaralandı.

 

Karadeniz Ereğli'de tersanede iskele çökmesi sonucu meydana gelen kazada 4 işçinin hayatını kaybettiği 2 işçinin de yaralandığı belirtildi.

Kazada Şenol Tönen, Osman Yüksel , Tuncay Güner ve Mehmet Coşkun'un hayatını kaybettiğini bildiren yetkililer, Abdullah Fidan ve Levent Çimen'in yaralanıp hastaneye kaldırıldığını ifade ettiler.

TERSANEDE SKANDAL YAŞANDI
Öte yandan tersanelerde ölenlerin ambulansa üst üste bindirildiği iddia edildi. Ölen işçinin babası kaymakama kanlı elini gösterdi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gemi tersanesinde 4 işçinin ölümü, 2 işçinin de yaralanması ile sonuçlanan kazanın ardından Ereğli Devlet Hastanesine akın eden ölenlerin yakınları morg önünde izdihama neden oldu. Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Morgu'nun önüne gelen Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi kazada hayatlarını kaybeden işçi yakınlarına teselli verdi. Cenazelerin usulüne uygun şekilde defnedileceğini dile getiren Kaymakam Ekşi, "Tüm cenazeler usulüne uygun bir şekilde gömülecek. Ailelere nasıl yardım ederiz, bunun planlarını yapıyoruz. Savcının işi bittikten sonra yakınları cenazeyi görebilecekler. Ondan sonra cenazeleri yarın teslim alacaklar. Allah sabır versin, kolay değil, biliyoruz ama sabretmekten başka çaremiz yok. Dünya hali, kimin başına ne geleceği belli olmuyor" dedi.

Bu sırada kazada ölen bir işçinin babası kaymakamın yanına gelerek tersane kazasında ölen işçilerin ambulanslara üst üste atıldığını iddia ederek şunları kaydetti: "Benim sol elimdeki oğlumun kanıdır. Oğlumun oraya ambulans 2 saat sonra geldi, bu da yetmedi cenazeleri birbirinin üzerine koyup da götürdüler. Ben sizin devlet dediğiniz yeri aradım bana 'ambulans yok' dediler. Ben de 'Bana hastamı verin ben kendi arabamla getireyim' dedim onu da kabul etmediler. Olacak iş değil, vatandaşın önüne gelemezsiniz. Bugün bizim başımıza ise yarın da sizin başınıza gelebilir. Neden iki cenaze üst üste konuldu? Kendi gözlerimle gördüm, ben orada idim. Bu yönetenlerin hatası, cenazenin biri yatakta iken benim oğlumu yere sıkıştırdı. Ben 'oğlumun hatası ya da sizin hatanız var' demiyorum. Ama benim oğlumun cenazesi üst üste gitti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler