Zoraki milyoner köyüne döndü

Zoraki milyoner köyüne döndü

Yılbaşında 10 milyon ikramiye kazandıktan sonra izini kaybettiren Yusuf Akoğlu 2 ay sonra köyüne döndü. Ancak ilginç olan dönüşü değil yaşam şekli...

İstanbul'da bir köy kahvesi. Kadife örtülü masaların birinde yaşlı bir adam kahvaltı yapıyor.

Masadakiler 2.5 liralık peynirli börekle bardağı 50 kuruştan 3 bardak ıhlamurdan ibaret. Bu haliyle fotoğrafın olağanüstü bir yanı yok. Olağanüstü olan şey masadaki adamın kimliği…

Börekle ıhlamuru afiyetle yiyen kişi 2012 yılına 10 milyon ikramiyeyle giren Milli Piyango talihlisi Yusuf Akoğlu. Milyonerin kahvaltı ritüeli her gün böyle tekrarlanıyor.

ZORAKİ MİLYONER
Yılbaşında 40 milyon TL'lik büyük ikramiye 4336149 numaralı çeyrek bilete çıktı. O da 73 yaşındaki Yusuf Akoğlu idi. Akoğlu, kahvede otururken seyyar biletçiden arkadaşlarının ısrarıyla bilet almıştı. Yani bir anlamda milyonerliği zoraki oldu.

Demir fabrikasında şoförlük yapıp emekli olduktan sonra köyünde hayvancılıkla uğraşan Akoğlu, müjdeli haberi de aynı kahvehanede aldı. Çekilişin ertesi günü kahveye gelen Akoğlu, gözleri görmediği için biletini komşusuna kontrol ettirdi. Büyük ikramiyenin çıktığını söyleyince inanmadı. Bileti bir kişiye daha kontrol ettirdi. Yine aynı cevabı alan Akoğlu, bileti alıp sırra kadem bastı.

Gazeteciler köye akın etti. Talihliyi köşe bucak aradılar, ama milyoner yüzünü göstermedi. Hatta 3 gün sonra hayatını kaybeden dünürünün cenazesine bile katılmadı. Akoğlu, sadece kendisine tebrik etmek isteyen arkadaşı Hayrettin Kurtoğlu ile telefonda görüştü.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre 2 ay gözlerden uzak kalan Yusuf Akoğlu geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız köyüne geri döndü. Akoğlu, kahvaltısını her sabah ikramiye müjdesini aldığı kahvehanede yapıyor. Mönüsü ise 2.5 liralık peynirli börek ve bardağı 50 kuruştan 3 bardak ıhlamur.

İlginç olan Yusuf Akoğlu ile kimsenin konuşmaması. Bunun nedeninin yaşlı milyonerin agresif davranışları ve sinirlendiklerine küfür etmekten çekinmemesi olduğu konuşuluyor. Milyoner, kahvaltısını bitirdikten sonra masalardaki spor gazetelerine bir iki göz gezdiriyor, denk geldiğinde ayakkabı boyacısı çocuğa pabuçlarını boyatıyor. Verdiği bahşiş ise sadece iki teklik…

BAYAT EKMEK ALIYOR
Yusuf Akoğlu ardından kapıya park ettiği, artık üretimi de durdurulan eski model kırmızı renkli Şahin marka otomobiliyle soluğu oğlunun evinde alıyor. Sonra mutlaka köy fırınına uğruyor. Bayatlarından aldığı 8-10 ekmeği poşete dolduran milyoner, köy köpeklerini eliyle besliyor. Son durağı vazgeçmediği köhne gecekondusu. Fırından aldığı bayat ekmeklerin bir kısmını bahçede bağlı iki köpeğine veriyor.

Kaynak: Sabah/ Deniz Derin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler