Zorlu Sarıyer deplasmanından bir puan çıkardık: 1-1

Zorlu Sarıyer deplasmanından bir puan çıkardık: 1-1

Ligde zorlu günler geçiren mavi - beyazlılar, zorlu İstanbul deplasmanından, ağır sahaya rağmen Furkan'ın ayağından kazandığı golle 1 puanla Çankırı'ya dönüyor.

Haftalardır aldığı sonuçlarla taraftarlarını strese sokan Çankırı Belediyespor, zorlu Sarıyer maçından bir puan çıkarmasını bildi. Maçın karşılıklı golleri 40. dakikada penaltıdan Göksel ve 87. dakikada Furkan'ın ayağından geldi.

İstanbul'da Yusuf Ziya Öniş stadında hayli soğuk ve ağır bir zeminde oynanan karşılaşma öncesi Çankırı'dan gelen takımlarını desteklemek için tribünlerdeki yerini alan mavi-beyazlı taraftarlar, 90 dakika süresince takımlarına destek oldular.

SARIYER MAÇINDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN

VAKIF VE FEDERASYON BAŞKANLARI MAÇI İZLEDİLER
Maçı izlemeye gelenler arasında İstanbul Çankırılılar Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Eşref Harmandar, ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç ile Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Kulüp Başkanı Sevda Karaali'yi şeref tribününde yanlız bırakmayanlar arasındaydı. Bu arada ev sahibi taımın başkanı Mehmet Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri de Çankırı Belediyespor Başkı ve idarecilerine karşı güzel bir ev sahipliği örneği sergilediler.

Maçla ilgili ayrıntılara girmeden önce, ev sahibi takımda 34 numaralı Göksel Akıncı ile, Çankırı Belediyespor'da kalesinde yaptığı başarılı kurtarışlarla günün adamı olan Serkan Bakar'ı maçın adamları olarak belirtelim.

İLK YARI
Maçın ilk tehlikeli atağı ev sahibi Sarıyer'den gelmesine karşın, 4. dakikada Gürkan'ın kazanılan serfet vuruştaki sert şutunu kaleci Ethem önlüyordu.

Yine 6. dakikada Gürkan'ın sert şutunu kaleci ethem kornere çelerken, Kemal'in kornerinden sonuç çıkmadı.

Ev sahibi takım ilk tehlikeli atağını kalemizde 17. dakikada gerçekleştirdi. Sağ kanattan Dündar'ın ceza sahamız içerisine yaptığı ortaya, sahanın başarılı ismi Göksel'in kafası kaleci Serkan'ın ellerinde eridi.

19. dakikada rakip ceza sahası içerisinde Furkan'dan aldığı pasla yüzünü kaleye dönen Gürkan, defans tarafından düşürülünce gözler hakeme çevrildi. Ama maçın orta hakemi Ekrem Gerginci yapılan hareketi 9 kusurlu içerisine almayınca oyun kaldığı yerden devam etti.

20. Dakikada ev sahibi takımın solaçığı Dündar'ın ortası, ceza sahası içerisinde Mert'in kafası, topun az bir farkla kale direklerimizin üzerinden auta giderken, tribünlerde biz de derin bir oh çekiyorduk.

26. dakikada yine ceza sahamız içerisinde doğan karambolde, ev sahibi takımın forvet elemanlarının son vuruşu kalecimiz Serkan'da eriyordu.

28. dakikada ev sahibi takımından Aytürk, ceza sahamız çizgisi üzerinde topla buluştu ve vurduğu sert şutu yine kalecimiz Serkan başarıyla önledi.

35. dakikada yine ev sahibi Sarıyer, kalemizde gol arayışındaydı. Sahanın başarılı ismi Göksel'in ceza sahası içerisindeki kafa vuruşunu Serkan çeldi. Dönen topa sarıyer defansının 2 numaralı oyuncusu Sabri kafayı vurdu ama top yine günün başarılı ismi Serkan'ın ellerinde kaldı.

37. dakikada ev sahibi takımın başarılı solaçığı çalımlarla ceza sahamız içerisine girdi. Kaleyi görerek vurduğu sert şutu kaleci Serkan kornere çeldi.

Dakikalar 39'u gösterirken defansımızın önemli isimlerinden Celal, ceza sahamızın köşesine yakın bir yerde rakibi Mert Somay'ı düşürdü. Orta hakem Ekrem Gerginci hiç tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Ancak Celal'e de sarı kartını göstermedi!

Yapılan itirazlar sonucu değiştirmedi. Topun başına geçen günün başarılı oyuncusu Göksel Akıncı, sert şutuyla topu filelerimizle buluşturdu: 1-0

Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı ve ev sahibi Sarıyer soyunma odasına 1-0 üstün girdi.

İKİNCİ YARI
Maçın ikinci yarısına takımlar aynı kadrolarla çıkarken, tribünlerdeki rekabet Sarıyer lehine kendisini gösteriyordu. Ancak sahada daha arzulu ve istekli bir Çankırı Belediyespor vardı ikinci yarıda.

Karşılıklı ataklarla birlikte, özellikle ev sahibi takımın başarılı oyuncusu Göksel'in ceza sahamız içerisinde geliştirdiği pozisyonlar kalemizde eriyordu.

Maçın son dakikaları yaklaştıkça, tribünlerde yer alan Çankırı Belediyespor'a gönül verenler de, sahadan en azından bir puanla ayrılabilmenin hesaplarını yapıyordu. Tabii yedek kulübesinde Teknik Direktör Sezai Yıldırım da yaptığı üç değişiklikle ağır sahada yorulan oyuncularını yeniliyordu.

GOOOLLL. Ve beklenen gol, maçın bitimine 3 dakika kala Furkan'ın ayağından geldi. Ceza sahası dışında topla buluşan Furkan, topla ilerleyerek kalecinin de çıkmasını iyi değerlendirdi ve aşırtma bir vuruşla topu Sariyer fileleriyle buluşturdu:: 1-1

Bu gol, kale arkasındaki taraftarları da hareketlendirmiş ve bu kez soğuk hava kendisini Sarıyer tribünlerinde göstermişti.

4 dakikalık uzatma da dahil olmak üzere 7 dakikalık futbol başka gol getirmeyince, Çankırı Belediyespor, zorlu Sarıyer deplasmanından 1 puanı evine götürmenin mutluluğunu yaşıyordu.

Stat: Yusuf Ziya Öniş

Hakemler: Ekrem Gerginci xx, Çetin Demirhan xx, Mithat Levent xx

SARIYER: Ethem **, Sabri **, Serhat *, Emrah ***, Mert ** (Dk. 76 Yusuf *), Tolga ** (Dk. 69 Hasan **), Dündar ** (Dk. 86 Mustafa Çakır *), Göksel ***, Şevket *, Aytürk Halil ***, Mahmut **

ÇANKIRI BELEDİYESPOR: Serkan ***, Metin **, Gürkan ** (Dk. 79 Ali Yakup *), Kemal **, Ali Çelik **, Eşref ***, Furkan ***, Taylan **, Celal **, Rıdvan * (Dk. 62 Aykut *), Önder ** (Dk. 71 Recep *)

Goller: Dk. 40 Göksel (Penaltıdan - Sarıyer), Dk. 87 Furkan (Çankırı Belediyespor)

Sarı kart: Dk. 4 Şevket (Sarıyer)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler