Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 5 altın madalya!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 5 altın madalya!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 48 kiloda mücadele eden milli boksör Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir 5 altın madalyanın tamamını alarak ülkemize gurur yaşattı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu, Kolombiyalı rakibi Ingrit Lorena Valencia Victoria’yı yenerek dünya şampiyonu oldu. 54 kilodaki temsilcimiz Hatice Akbaş da finalde altın madalyayı kazandı.

BUSENAZ SÜRMENELİ İKİNCİ KEZ

66 kiloda mücadele eden bir diğer milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli de, Kanadalı Charlie Cavanagh’ı yenerek altın madalyaya ulaştı. 23 yaşındaki milli boksör 2019’dan sonra kariyerine ikinci dünya şampiyonluğunu ekledi.

SON MADALYA ŞENNUR DEMİR’DEN

Günün son maçında +81 kiloda mücadele eden milli boksör Şennur Demir de diğer Türk sporcular gibi altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye böylece şampiyonada takım halinde 5’te 5 yaparak altın madalyaların tümünü almış oldu.

48 kiloda şampiyonluğa ulaşan Ayşe Çağırır da dün altın madalya perdesini açan isim olmuştu.

Günü 4 mücadelede 4 altın madalya kazanarak tamamlayan Türkiye turnuvada müthiş bir son gün gururu yaşadı.

TÜRKİYE TAKIM HALİNDE ŞAMPİYON

Türkiye, ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonu, takım halinde şampiyon tamamladı. Ay-yıldızlı sporcular, 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya elde etti. 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir, altın madalya kazandı. 70 kiloda Sema Çalışkan ile 81 kiloda Elif Güneri, şampiyonayı bronz madalyayla tamamladı.

REKORLAR ŞAMPİYONASI

İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen şampiyona, Türk kadın boks tarihine geçti. Toplam madalya sayısı bakımında Türk kadın boksunun en başarılı Dünya Şampiyonası’nı yaşayan milliler, toplamda 7 madalyayla 5 madalya alınan 2005 Dünya Şampiyonası’nı geçti. Ay-yıldızlılar, altın madalya sayısında da 2 şampiyonluğun geldiği 2008 Dünya Şampiyonası’nı geride bırakarak rekor kırdı.

Buse Naz, şampiyonluğunun ardından duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Milli boksör, tribünleri dolaşmasının ardından sevincini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile paylaştı.

Buse Naz Çakıroğlu: “Destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Çok mutluyum. Ev sahibi olduğumuz için stresliydik, onu da desteklerle birlikte attık. 3 hafta önce bir kovid geçirdim, beni çok zorladı ama herkes çok destek oldu.”

BİR ALTIN MADALYA DA HATİCE AKBAŞ’TAN GELDİ!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda temsilcimiz Hatice Akbaş, 54 kilo finalinde Romanyalı rakibi Lacramioara Perijoc’ı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

HATİCE AKBAŞ: İNŞALLAH BU PERFORMANSI
PARİS OLİMPİYATLARI'NDA GÖSTERİRİZ 

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 54 kiloda mücadele eden Hatice Akbaş, final maçını kazanarak dünya şampiyonu oldu. Milli boksör, kendisini destekleyenlere çok teşekkür etti. Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nın 11. gününde Hatice Akbaş, final maçında Rumen rakibi Lacramioara Perijoc ile karşılaştı.

Tribünlerin desteğini alarak müsabakaya başlayan milli boksör, ilk raundu 4-1 aldı. İkinci raundu 3-2 kaybeden Akbaş, son raunda üstün girerken, 3-2 kazanarak altın madalyaya ulaştı.

"İNANCI GERİ ÇEVİRMEDİM" 

Altın madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Hatice Akbaş, “Yaşım çok genç, buna rağmen çok güzel sonuç elde ettiğimi düşünüyorum. Arkamdaki milli takım antrenörlerinin ve babamın bana inancı tamdı. Ben de bu inancı geri çevirmedim. Destekleyen Türk halkına sonsuz teşekkürler. Bizi izlemeye geldiği için bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Kulüp başkanımız Ali Koç'a, şube başkanımız Selahattin Atasever'e, milli takım antrenörlerime sonsuz teşekkürler. İstiklal Marşı okutacağım için çok mutluyum. Ülkemiz kadınlarda gitgide yükseliyor. Takımca hedefimiz Paris Olimpiyatları, inşallah bu performansı da orada gösteririz” ifadelerini kullandı.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU: ŞAMPİYON OLMAMIZ PARİS İÇİN UMUT IŞIĞI 

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda 50 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu, final maçını kazanarak dünya şampiyonu oldu. Milli boksör kazandığı altın madalyanın 2024 Paris Olimpiyatları için umut ışığı olduğunu söyledi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri’nde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nın 11. gününde olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, final maçında Kolombiyalı rakibi Ingrit Lorena Valencia Victoria ile karşılaştı. Müsabakaya iyi başlayan milli boksör ilk raundu 5-0 aldı. İkinci raundu 4-1 kazanan Buse Naz, son raundu 4-1, maçı da 5-0 kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

Şampiyon olmasının ardından gözyaşlarına hakim olamayan ay-yıldızlı sporcuya tribünlerden yoğun alkış geldi. Müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi.

"KOVİD GEÇİRMEM BENİ ÇOK ZORLADI" 

Karşılaşmanın ardından duygularını paylaşan ve çok mutlu olduğunu dile getiren Buse Naz, “Televizyon başında ve burada bizi destekleyenlere çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum. Ev sahibi olduğumuz için stresliydik ama onu da desteklerle birlikte attık. 3 hafta önce korona geçirdim. Hem fiziksel hem zihinsel olarak beni çok zorladı ama takım arkadaşlarım ve antrenörlerim çok destek oldu. Umarım bundan sonraki diğer maçlara” dedi.

"PARİS İÇİN UMUT IŞIĞI OLDU" 

Bundan sonraki hedefleri hakkında da konuşan milli boksör, “Önümüzde çok önemli turnuvalar var. Burada şampiyon olmamız Paris için umut ışığı oldu. Orada da altın madalya almak istiyoruz. Tribündeki taraftarları gördükçe daha çok motive oluyorum. Ben puan aldıkça onlar bağırıyor ben de daha çok puan almaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler