Fransa Danimarka'yı Kylian Mbappe ile yıktı!

Fransa Danimarka'yı Kylian Mbappe ile yıktı!

Fransa Danimarka maçını canlı olarak Sözcü18'den takip edebilirsiniz... Dünya Kupası D Grubu'nda favori Fransa Danimarka'yı da devirerek son maça kalmadan üst tur biletini almak istiyor. Danimarka ise lideri koltuğundan etme peşinde.

2022 Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Fransa, Danimarka’yı 2-1 mağlup etti. Son dünya şampiyonu yıldızı Kylian Mbappe’nin 2 golüyle 3 puanı aldı ve son maça kalmadan son 16 turuna adını yazdırdı.

Kupanın favorilerinden Fransa 61. dakikada Kylian Mbappe’nin attığı gol ile 1-0 öne geçti. Ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Kylian Mbappe pasını sol taraftan bindirme yapan Theo Hernandez’e aktardı. ceza sahası sol çizgiye inen Theo Hernandez topu tekrar Kylian Mbappe’ye çevirdi ve Kylian Mbappe’nin gelişine plase vuruşunda top sağ köşeden ağlarla buluşturdu.

MBAPPE 7. GOLÜNE ULAŞTI

68’de Danimarka Andreas Christensen’in attığı gol ile maçta 1-1’lik eşitliği yakaladı. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Christian Eriksen’in ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Joachim Andersen’in dokunduğu topu arka direkte Andreas Christensen kafa vuruşu ile tamamladı ve topu ağlara gönderdi.

23 yaşındaki Mbappe’nin Dünya Kupası kariyerinde attığı gol sayısını 7’ye çıkardı.

Son dakikalara 1-1’lik eşitlikle girilirken dünya yıldızı bir kez daha sahneye çıktı. Perdeyi açan Mbappe Fransa’yı bir kez daha daha öne geçirdi.

86’da Antoine Griezmann’ın sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Kylian Mbappe sol direğin dibinden topa dokunarak ağlarla buluşturdu.

6 dakikalık uzatmada Danimarka skoru değiştirecek golü bulamadı ve sahadan eli boş ayrıldı. İlk maçta Avustralya’yı 4-1 mağlup eden Fransa 6 puanla grup liderliğini garantiye aldı ve adını üst tura yazdırdı. Danimarka ise 1 puanla 3. sırada kaldı. Grupta bir sonraki maçlarda Fransa Tunus ile oynayacak, Danimarka ise Avustralya ile karşı karşıya gelecek.

Dünya Kupası 2022'de günün sonuçları

C GRUBU / Polonya 2-0 Suudi Arabistan
C GRUBU / Arjantin 2-0 Meksika
D GRUBU / Tunus 0-1 Avustralya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler