Madem 'depreme dayanıklı' değildi! Bugüne kadar neden açık tuttunuz?

Madem 'depreme dayanıklı' değildi! Bugüne kadar neden açık tuttunuz?

Çankırı'da 27 Ocak'ta Vali Hamdi Bilge Aktaş başkanlığında yapılan toplantı sonrası 'dayanıksız bina' gerekçesiyle eğitim-öğretime kapatılan Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili alınan karar, yeni tartışmayı gündeme taşıdı...

Geride bıraktığımız haftanın son günü Elazığ'da 6.8 şiddetinde yaşanan ve 41 kişinin ölümü ile sonuçlanan deprem sonrası, 27 Ocak Pazartesi günü Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen 'deprem' gündemli toplantıda alınan karar gereği, 'dayanıksız bina' olması nedeniyle eğitim-öğretime kapatılan Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu kararı, bir dizi soruyu da beraberinde getirdi.

İLGİLİ HABER
Çankırı'da bir okul 'depreme dayanıklı değil' kararı ile eğitim-öğretime kapatıldı - TIKLA

Sözcü18 Haber Merkezi olarak Çankırı Valisi sayın Hamdi Bilge Aktaş'ın yanıtlamasını arzu ettiğimiz sorularımız şöyle:

- Geride bıraktığımız Cuma gecesi Elazığ'da 6.8 şiddetindeki o deprem yaşanmasaydı, Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim-öğretim devam edecek miydi?

- Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu'nun 'depreme dayanıklı olmadığı' 25 Ocak ya da 26 Ocak 2020 tarihinde mi ortaya çıktı? Okulun 'depreme dayanıklı olmadığı' yönündeki raporun verildiği tarihi Çankırı Valiliği, kamuoyu ile paylaşabilir mi?

- 'Depreme dayanıklı olmadığı' yönünde rapor olmasına karşın, Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim-öğretime devam edilmesi kararını kim ya da kimler verdi? Bu kararı verenler hakkında "kişi ya da kişilerin can güvenliğini tehlikeye atmaktan" dolayı bir soruşturma açılması yönünde bir çalışmanız olacak mı?

- Bu vesile ile valiliğini yaptığınız Çankırı ili sınırları içerisinde halen kamuya hizmet verip de 'depreme dayanıklı olmadığı' yönünde rapor bulunan bina var mıdır? Var ise, bu binalarda halen neden hizmet verilmektedir? 

sozcu18.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler