2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren Türkiye, Kuzey Makedonya ile karşı karşıya geldi.
Chobani Stadı'nda maça fırtına gibi başlayan Milliler'de henüz ilk dakikada Can Uzun'un şutu üst direkten döndü.
ORKUN KÖKÇÜ AFFETMEDİ
2. dakikada yine etkili gelen Ay-Yıldızlılar, Oğuz Aydın'ın pasında Orkun Kökçü'nün düzgün vuruşuyla 1-0 öne geçti.
Kuzey Makedonya karşılaşmasıyla 49. milli maçına çıkan 25 yaşındaki futbolcu 4. golünü kaydetti.
CAN UZUN SİFTAH YAPTI, DURUM 2-0 OLDU
16'da Eren Elmalı'dan topu alan Can Uzun, sol çaprazdan yakın direğe yaptığı sert vuruşla kaleci avlayıp golü attı ve durumu 2-0'a getirdi.
Kuzey Makedonya karşılaşmasıyla birlikte 5. milli maçına çıkan 20 yaşındaki futbolcu, Ay-Yıldızlı formayla ilk gol sevincini yaşadı.
44'te Altay Bayındır, Makedonya'ya gol izni vermezken, 45+3. dakikada ise Oğuz Aydın kaleciye takıldı ve devre 2-0 sona erdi.
DENİZ GÜL'DEN ENFES KAFA
A Millilerimiz ikinci yarıya da hızlı girdi. 53'te Can Uzun'un harika ortasına iyi yükselen Deniz Gül kafayı vurdu ve skoru 3-0'a taşıdı.
21 yaşındaki futbolcu, böylece milli takımdaki 2. golünü kaydetti.
SON SÖZÜ BARIŞ ALPER SÖYLEDİ
70. dakikada ise Arda Güler'in nefis topuk pasına hareketlenen İrfan Can'ın içeriye çevirdiği topu Barış Alper Yılmaz tamamladı ve A Milli Takımımız bu golle sahadan 4-0'lık rahat bir galibiyetle ayrıldı.
Bu arada Barış Alper Yılmaz, A Milli Takım’daki 3'üncü golünü attı.
ARAL ŞİMŞİR VE MUHAMMED ŞENGEZER MİLLİ OLDU
A Milli Futbol Takımı’nda kaleci Muhammed Şengezer ile Aral Şimşir, Kuzey Makedonya maçıyla milli formayı ilk kez giydi.
Müsabakanın 63. dakikasında Muhammed, Altay Bayındır’ın, Aral da Can Uzun’un yerine oyuna dahil oldu.