İYİ Parti'den istifa eden ve sonrasında CHP'ye katılan milletvekillerinin mutlak butlan kararı sonrası partiden ayrılış süreci devam ediyor.
Nimet Özdemir ve Ümit Dikkbayır'dan sonra İYİ Parti'den Kasım 20023'te istifa eden ve 4 Mart 2025'te CHP'ye katılan Ankara Milletvekili Adnan Beker de CHP'den istifa ettiğini açıkladı.
Beker, "Bağımsız Ankara milletvekili olarak ülkemin birliği, beraberliği ve huzuru için mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:
"Cumhuriyet Halk Partisi’nde kişisel hesapların ve hukuksuzluğun hakim olduğunu üzülerek izlemekteyim.
Mevcut yapı içerisinde verilecek bir siyasi mücadelenin ülkemize ve milletimize yararı olmayacağı kanaatinde olduğum için Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum.
Bağımsız Ankara milletvekili olarak ülkemin birliği, beraberliği ve huzuru için mücadele etmeye devam edeceğim."
CHP MACERASI 16 AY SÜRDÜ
Adnan Beker, 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti’den Ankara milletvekili seçilmişti. Beker, 16 Kasım 2023’te İYİ Parti’den istifa ederek yoluna bağımsız milletvekili olarak devam etmişti.
Bir süre bağımsız kalan Beker, 4 Mart 2025’te CHP’ye katılmıştı. CHP grup toplantısında Beker’e rozetini CHP Genel Başkanı Özgür Özel takmıştı.
İSTİFASINDAN ÖNCE KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI
Adnan Beker'in CHP'den istifa etme kararını sosyal medya hesabından duyurmadan dakikalar önce kardeşinin gözaltına alındığı bilgisi sosyal medyaya yansıdı. İktidar medyasında yer alan habere göre Adnan Beker'in kardeşi Özay Beker ile birlikte Cemal Özdemir, Muhammet Yusuf Özdemir ve Buğrahan Yüceldi'nin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' gerekçesi nedeniyle gözaltına alındığı bilgisi verildi.
İşte o 'istifa' paylaşımı:
Kamuoyuna Saygılarımla
— Adnan Beker (@AdnanBekerr) July 4, 2026
Cumhuriyet Halk Partisi’nde kişisel hesapların ve hukuksuzluğun hakim olduğunu üzülerek izlemekteyim.
Mevcut yapı içerisinde verilecek bir siyasi mücadelenin ülkemize ve milletimize yararı olmayacağı kanaatinde olduğum için Cumhuriyet Halk Partisi…