"Afet Müdürlüğü tam bir afet" (!)

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, İl Afet ve Koordinasyon Kurulunda kendisine verilen brifing sonrası patladı.

İl İdare Şube Başkanları toplantısı açılışında gündem dışı bir konuşma yapan Vali Vahdettin Özcan, Van’da meydana gelen deprem üzerinden Çankırı İl Afet ve Koordinasyon Kurulu Müdürlüğü’ne tepki gösterdi.

Bu tür bir depremin Çankırı’da meydana gelmesi halinde büyük sıkıntılar olabileceğine vurgu yapan Özcan, “Depreme çok üzüldük. UMKE ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Ayrıca valilik olarak çeşitli yardımlar topluyoruz. Deprem Çankırı’da olursa ne olur diye düşündüm ve bizim Afet Müdürlüğüne bir bakalım dedim. Afet müdürlüğü tam bir afet” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Çankırı İl Afet ve Koordinasyon Kurulu Müdürü Metin Çalışkan kısa bir açıklama yaptı. Çankırı’nın Kuzey Anadolu fay hattında bulunduğunu belirten Çalışkan, 10 kişilik arama kurtarma kadroları olduğunu fakat 8 arama kurtarma ekibi bulunduğunu söyledi. Ayrıca Çalışkan, araç sıkıntısına da dikkat çekti.

Kaynak: karatekin gazetesi

VALİ ÖZCAN'IN TEPKİSİNE NEDEN OLAN OLAYLAR ZİNCİRİ

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettği bilgilere göre halen Kırkevler bölgesinde İl Özel İdaresine ait binanın 5'inci katında mesai veren İl Afet ve Koordinasyon Kurulu, öncelikli olarak kendisine ait bir binada görev yapma şansına sahip değil.

Müdürlüğün kendisine ait olan Yapraklı yolundaki binası 6 Haziran 2000 depreminde "orta hasarlı" duruma düşmesine karşın ödeneksizlik nedeniyle uzun yıllar hizmet verdi. Vali Şemsettin Uzun döneminde boşaltılan bina halen güçlendirme çalışmalarının yapılmasını bekliyor.

Edinilen bilgilere göre 2012 mali yılına konulan 500 bin tl'lik kaynak ile binanın önümüzdeki aylarda projelendirilerek ihaleye çıkarılması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri