Afyonkarahisar’da piknik faciası: 4 ölü

Afyonkarahisar’da pikniğine giden 16 kişilik öğrenci gurubundaki bir öğrenci gölet üzerinde köprüde fotoğraf çektirmek isterken dengesini kaybederek suya düştü.

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesi Akdağ Tabiat Parkı’nda meydana gelen olayda Hocalar Lisesi'nde 16 kişilik öğrenci grubu piknik için bölgeye geldi.

Edinilen bilgilere göre, Hocalar Lisesi’nde öğrenim gören lise son sınıf öğrencisi gençler öğretmenleri ile birlikte yıl sonu pikniği için tabiat parkına geldi. Gençlerden birisi burada bulunan göletin üzerindeki köprüye çıkarak fotoğraf çektirmek istedi. Bu sırada ismi öğrenilmeyen genç dengesini kaybederek gölete düştü. Bunu gören arkadaşları Mehmet Can Küçükoğlu ile Ramazan Aydın suya atladı. Ancak onlar da boğulmaya başlayınca bu defa içlerinden birinin öğrencileri getiren servisin şoförü olduğu belirtilen Yusuf Keser ve Halil Erkan da suya atladı. Ancak onlar da boğularak suda kayboldu.

2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ 1 SAATLİK UĞRAŞ SONRASI ÇIKARILDI

Bu sırada arkadaşlarının çırpındığını gören öğrenci gurubu üyeleri ise onları buldukları ağaç dallarını atarak kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı. Bunun üzerine grup üyeleri 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, 112 Acil servis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri bot ile suya inerek şahısların cenazeleri çıkarmak için çalışma yaptı. Yaklaşık 1 saat süren bir çalışma sonrası ekipler Mehmet Can Küçükoğlu ve Ramazan Aydın’ın cansız bedenlerine ulaştı. Ancak daha derinde olan Yusuf Keser ve Halil Erkan’ı sudan çıkaramadı.

DERİNE BATAN 2 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNİ KURBAĞA ADAMLAR ÇIKARDI

Sonrasında ise bölgeye balık adamlar istendi. Bunun üzerine bölgeye Konya İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği Kurbağa Adamlar sevk edildi. Olay yerine gelen balık adamlar yaklaşık 15 dakika süren bir çalışma sonrası Keser ve Erkan’ın cenazelerini sudan çıkardı.

Cenazeler ardından otopsi için Sandıklı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili savcılık tarafında soruşturma başlatıldığı bildirildi.


Elim olayda yaşamını yitirenlerden Mehmet Can Küçükoğlu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Yaşam Haberleri