AKP'li bakanın babası 36 bin dönümlük meranın peşinde!

AKP'lilerin mera sevgisi bitmiyor...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası Antalya’da mera alanının kendisine satılması için başvurdu. Osman Çavuşoğlu’nun talip olduğu alan, 03/04/2009’da Antalya İl Mera Komisyonu tarafından, mera alanı olarak belirlenmişti. Talebe olumlu yanıt verilmesi halinde 36 bin dönümlük arazinin fiyatının ne olacağı merak ediliyor.

Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Mev­lüt Ça­vu­şoğ­lu­’nun ba­ba­sı Os­man Ça­vu­şoğ­lu­’nun is­te­ği üze­ri­ne An­tal­ya­’da 2009’da ‘me­ra ara­zi­si­’ tescil edi­len böl­ge­nin bu vas­fın­dan çı­ka­rı­la­ca­ğı ile­ri sü­rül­dü.

Dİ­LEK­ÇEY­LE­ OR­TA­YA­ ÇIK­TI
Kar­şı Ga­ze­te­’nin ha­be­ri­ne gö­re, her plat­form­da ta­rı­ma ve hay­van­cı­lı­ğa en bü­yük des­te­ği ver­di­ği­ni id­di­a eden AKP hü­kü­me­ti­nin, ‘men­fa­at’ söz ko­nu­su ol­du­ğun­da söy­le­dik­le­ri­ni çok ko­lay unut­tu­ğu­nun işa­re­ti olan skan­dal, Ba­kan Ça­vu­şoğ­lu­’nun ba­ba­sı Os­man Ça­vu­şoğ­lu­’nun, Gün­doğ­muş böl­ge­sin­de 36 bin dö­nüm­lük ara­zi için 04.09.2014’te Alan­ya Kay­ma­kam­lı­ğı­’na bir di­lek­çe ver­me­siy­le or­ta­ya çık­tı. Ça­vu­şoğ­lu di­lek­çe­sin­de, ara­zi­nin me­ra vas­fın­dan çı­kar­ı­la­rak ken­di­si­ne sa­tıl­ma­sı­nı ta­lep etti. Söz ko­nu­su alan, İl Me­ra Ko­mis­yo­nu ta­ra­fın­dan, hay­van­cı­lık ile uğ­ra­şan va­tan­daş­la­rın kul­la­nı­mı için me­ra ala­nı ola­rak be­lir­len­miş­ti.

ALANYA MAL MÜDÜRÜ’NE BASKI
Nor­mal şart­lar­da böl­ge­nin me­ra ala­nın­dan çı­ka­rıl­ma­sı için be­del öden­me­si ge­re­ki­yor. An­cak id­di­aya gö­re Os­man Ça­vu­şoğ­lu­’nun sa­tın al­ma ta­le­bin­den son­ra, bu meb­la­ğın çok dü­şük se­vi­ye­le­re çe­kil­me­si plan­la­nı­yor. Ala­nın sa­tıl­ma­sı için İl Me­ra Ko­mis­yo­nu üye­le­ri­nin bas­kı al­tı­na alın­dı­ğı, usul­süz sa­tı­şa kar­şı çı­kan Alan­ya Mal Mü­dü­rü­’nün gö­rev­den alı­na­ca­ğı da id­di­alar ara­sın­da.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri