AKP'li eski milletvekili Şamil Tayyar, son dönemde gündemde olan fon krizine ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Krize ilişkin ortaya atılan "darbe", "17 Aralık türevi" ve "nihai hedef Erdoğan" değerlendirmelerine karşı çıkan Tayyar, yaşananların arkasında bir çıkar örgütü bulunduğunu söyledi.
"ORTADA BİR DARBE GİRİŞİMİ YOK"
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tayyar, fon krizine ilişkin tartışmaları değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:
"Fon krizine ilişkin son dönem artan ‘darbe’, ‘17 Aralık türevi’, ‘nihai hedef Erdoğan’ gibi yorumları okuyunca ısrarla üzerinde durduğumuz şu tespiti tekrar edelim. Ortada bir darbe girişimi yok, yaşananlar 17 Aralık'a asla benzetilemez.
Çünkü ortada bir düşman yok, içeriden hayli fazla dost var. Bir çıkar örgütü var. Çok açık ve net."
"İÇİMİZDEKİ AÇGÖZLÜLER AK PARTİ VE DEVLETİ ZEHİRLEMİŞTİR"
Açıklamasının devamında sert ifadeler kullanan Tayyar, krizin sorumlularının iktidar çevreleri içinde bulunduğunu ima etti.
Tayyar, "İçimizdeki açgözlüler AK Parti ve devleti zehirlemiştir. Cehenneme giden yolları iyi niyet taşlarıyla döşemiştir" dedi.
Yaşanan gelişmelerin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da olumsuz etkilediğini savunan Tayyar, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bundan herkes gibi Cumhurbaşkanımız da olumsuz etkilenmiştir. Türkiye'nin tökezlemesinden mutluluk duyan dış çevreler de bayram etmiştir. Mevzunun kısa özeti budur.
İnşallah bu kriz fırsata dönüştürülür, tökezlediğimiz yerden yeniden ve daha güçlü şekilde ayağa kalkarız."