Albay Orkun Özeller, Ordu'dan Silivri'ye nakledildi

Devlet Bahçeli’ye yönelik sözleri nedeniyle 17 gündür tutuklu bulunan Albay Orkun Özeller, avukatına ve ailesine haber verilmeden Silivri 9 No’lu L Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Avukatı, “Tuvalet izni bile verilmedi, şu an tek başına tutuluyor” dedi.

ÇÖZÜM sürecine ilişkin eleştirileri sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla 17 gündür tutuklu bulunan Emekli Albay Orkun Özeller, Silivri’de bulunan Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü, 9 Nolu L Tipi Cezaevi’ne nakledildi. Öte yandan nakil işleminin Özeller’in avukatı ve ailesi haberdar edilmeden yapıldığı ortaya çıktı.

Müvekkilinin önceki gün sabah 6’da nakil için Ordu Cezaevi’nden çıkarıldığını belirten avukat Doğukan Kozan, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:

"Sn. @OrkunOzeller Silivri'de.

Dün sabah 06.00 sıralarında nakil için Ordu Cezaevinden çıkarılmış olmasına rağmen ne yakınlarına ne de vekil olarak bize bilgi verilmemiştir.

Öğleden önce bir meslektaşımızın ziyareti üzerine Ordu Cezaevinde bulunmadığı anlaşılmış, Cezaevi idaresine sorulduğunda sevk edilmekte olduğu, güvenlik sebebiyle (!) götürüleceği yerin bilgisinin paylaşılamayacağı söylenmiştir.

Araştırmalarımız neticesinde Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 5 nolu L tipi cezaevine nakledildiği öğrenilmiştir. Ancak görüşe geldiğimizde burada da olmadığı anlaşılmış ve infaz memurlarınca meşhurlar koğuşu, küçük meclis gibi isimlerle anılan 9 nolu cezaevinde bulunduğu tespit edilmiştir.

Nakil işlemini aktaran Özeller, bana düşmanlarımın yapamadığını idareciler Türk askerine yaptırdı diyerek 6 saat boyunca görevliler için durulmasına rağmen kendisine tuvalet ihtiyacı için izin verilmediğini, yemek molasında bir bardak çay talebine rağmen vermediklerini, kendisini götüren 6 kişilik ekipten 5 kişinin dayanamayıp muhalefet de etseler ekip başının bu yöndeki talimatlarına uyduklarını dile getirmiştir.

An itibariyle B-35 koğuşunda yalnız, bırakın televizyonu saat dahi olmadan kalmaktadır. Ancak biliyor ki #OrkunÖzellerYalnızDeğildir

Henüz soruşturma dosyasında bir gelişme bulunmamakta olup iddianame hazırlanmadığından duruşma günü meçhuldür.

Nizami ilerlemeyen süreçlere tatminkâr açıklama yapamamaktan Milletimizin ferasetine sığınıyorum.

Sağlıklı ve güçlü, Türk Subayının vakarıyla karşımda gördüğüm, fikri hür, vicdanı hür @OrkunOzeller 'in herkese selamları var."

Avukat Doğukan Kozan paylaşımına; Orkun Özeller'in el yazısıyla kaleme alınmış şu notu da ekledi:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri