"Alçakça beyanlara karşı zorunlu açıklamamdır"

Karatekin gazetesinde yer alan haber Milletvekili Şahin'i yazılı açıklama yapmaya sevketti.

Ak Parti Çankırı milletvekili Av. İdris Şahin, bugün (23 Kasım 2011 Çarşamba) Karatekin gazetesi ve Haberci18.com adlı internet sitesinde hakkında çıkan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya baktıldığında Karatekin gazetesinde ve haber sitesinde yer alan haberdeki ifadelerin Milletvekili Şahin’in büyük tepkisine neden olduğu görülmekte. İşte size milletvekili Şahin’in yazılı açıklaması:

"ÇİRKİN VE ALÇAKÇA BEYANLARA KARŞI
ZORUNLU AÇIKLAMA

Kamuoyuna duyurulur

23 Kasım 2011 tarihli Çankırı Karatekin Gazetesi ve Haberci 18 İnternet sitesinde yayınlanan ve şahsıma atfedilen çirkin ve alçakça beyanlara karşı zorunlu açıklamamdır;

Yukarıda bahsettiğim gazete haberi hakkında yasal yollara başvurma hakkım mahfuz kalmak kaydıyla memleketim insanının ağzına yakışmayacak ve hiçbir şekilde tarafımca kullanılmayan sözlerle şahsıma hakaret edilmiştir.

Sözde işçilerimize destek adına yapılan ziyarette ismini dahi açıklamaktan aciz bir kişinin beyanına atıfta bulunarak ucuz siyaset yapanları kınıyorum. Onların isimlerini dahi burada zikretmenin bu şekilde iğrenç ayak oyunları ile siyasetten prim elde etmek isteyenlere lütuf olacağı düşüncesiyle onları Çankırı halkının vicdanına havale ediyorum.

Şahsım 9 yıllık siyasi hayatım boyunca hep ilkeli siyasetin sözcülüğünü yaptım asla yapmayacağım bir sözü değerli hemşehrilerimle paylaşmadım. Seçim öncesi İl Özel İdaresine gerçekleştirdiğimiz ziyaret esnasında da işçi kardeşlerimize karşı yaptığımız konuşmada ‘Çalışan üreten, alın teriyle geçimini sağlayan işçilerimizle gurur duyduğumuzu, köylerimize hükümetimiz tarafından götürülen hizmetleri onların eliyle götürdüğümüzü ve köylerde bizim yüzümüzü ak eden ve köylümüzün partimize verdiği destekte bu hizmetlerin çok önemli bir payının olduğunu ifade ettim. Kendilerine özellikle çalışan işçi arkadaşlarımıza her konuda yardımcı olacağımızı ifade ettim.Kesinlikle şeref ve namus üzerine en ufak bir cümle kurmadım. Bu gün gelinen noktada özellikle idaremizle yaptığım görüşmelerde işçilerimiz arasında adaletli bir tercihin yapılmasını, öncelikle  emekliliği gelen hemşehrilerimizin emekliliğe davet edilmesini, emeklilik işlemleri gerçekleştikten sonra eğer gitmesi gereken işçimizin varlığı halinde tamamının Çankırı’da bulunan işletmelerde değerlendirilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundum.

Bu doğrultuda işçilerimizle ilgili karar mercii tamamen Valiliğimizdir. Vekilleriniz olarak bizler ilgili arkadaşlarımıza bu taleplerimizi ulaştırdık. Halen de kardeşlerimizin mağdur olmaması için gerekli görüşmelerimiz devam ediyor. Bizler gerek sendika mensupları,gerek idaremize her  konuda yardımcı olduğumuz tüm çalışanlarımızın malumu olmasına rağmen ucuz siyasetin temsilcileri kendi seviyelerini ortaya koyarak şahsıma karşı yakışıksız ve seviyesiz beyanda bulunmuştur.

Kendilerini Çankırı halkının mahşeri vicdanına havale ediyor, şahsımın şerefi ve namusuna dil uzatacak olanların da ne kadar şeref ve namus sahibi oldukları ve bu haberi yaparak düştükleri çaresizlikleri ve çirkinliklerin ne boyuta ulaştığını kamuoyunun kıymetli hemşehrilerimin bilgisine sunarım.”

KARATEKİN GAZETESİ'NİN 23 Kasım 2011 TARİHLİ NÜSHASINDA
YERALAN VE MİLLETVEKİLİ ŞAHİN'İ
AÇIKLAMA YAPMAYA ZORLAYAN BÖLÜM

"84 İşçi Üzerinden Siyaset Yapılması Doğru mu?

Seçimlerden önce AKP Milletvekili İdris Şahin’in kendilerine söz verdiğini belirten bir işçi, “ Bizi topladı ve “Kimse bir yere gitmeyecek, bunun için size namus ve şeref sözü veriyorum” demişti. Tüm arkadaşlarım bu sözü işitti. Şimdi ise gelinen durum bu. Yani bunların namusları da, şerefleri de ortada” dedi.

Yaklaşık 18 yıldır kamu görevi yaptığını belirten bir işçi ise “ Ben 18 yıldır orada şoför olarak çalışıyorum. Hiçbir yolsuzluğum ve sicilim yoktur. Dünya kadar sicili bulunan adamlar ise hala orada oturuyor. Devletin parasını çaldılar, haklarında yazılan dilekçeler var, ama çalanlar hala orada oturuyor, haklarında bir işlem dahi yapılmadı. Bunlara sadece yazıklar olsun diyorum” dedi." (Karatekin,. 23 Kasım 2011)

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (26)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri