Bakan Mehmet Şimşek, yarın sabaha acil toplantı kararı aldı

Son dakika... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın sabaha acil toplantı kararı aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada finansal piyasalardaki gelişmelerin değerlendirileceği ifade edildi.

HAZİNE ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarın sabaha (17 Eylül 2026) acil toplantı kararı aldı. Açıklamada finansal piyasalardaki gelişmelerin değerlendirileceği ifade edildi.

BORSA DEVRE KESMİŞTİ

Borsa İstanbul A.Ş., BIST 100 endeksindeki kayıplar yüzde 6'yı aşınca Endekse Bağlı Devre Kesici (EBDK) Sistemi'ni çalıştırdı.

Pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemler geçici olarak durduruldu:

"Saat 16:04:32 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri