Başbakan 12 adayını açıklıyor

Erdoğan İzmir adayını açıkladı...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İzmir ile birlikte toplam 12 ilin belediye başkan adayını açıklayacak.
 
BAŞBAKAN İZMİR'DE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 12.20'de İzmir'e geldi.Başbakan Erdoğan'ı, Adnan Menderes Havalimanı'nda, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve diğer yetkililer karşıladı. Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da İzmir'e geldi.
 
İşte konuşmasından satırbaşları:
 
Bugün burada İzmir'le birlikte 12 adayımızı daha açıklıyoruz. Bugün itibariyle artık 80 vilayetimizin adayını açıklayacağız. Cumartesi günü ise Antalya adayını açıklıyoruz.
 
*Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasına ' Her yer Tayyip, her yer Erdoğan' sloganı dikkat çekti.
 
Artık 30 Mart'a doğru emin adımlarla ilerliyoruz. İzmir'de milat yaşıyoruz. İzmir'in talihini değiştirecek adım atıyoruz.İzmir'i capcanlı günlerine kavuşturacak İzmir'i ayağa kaldıracak İzmir'i dünya markası haline getirecek süreci burada başlatıyoruz.
 
Bu yeni sürecin şimdiden Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum. İzmir tarihi boyuncu Ege ve Akdeniz’in incisi bir şehir oldu.
 
İzmir merkezi konumuyla çalışkan, yiğit mert insanlarıyla her zaman bu coğrafyanın parlayan yıldızı oldu. 9 Eylül 1922’de şanlı bir istiklale kavuştu.
 
İzmir tarihimizde her zaman müstesna bir yere sahip oldu,
İzmir CHP yönetimine karşı tek dokunaklı itirazları dile getirmiş bir şehirdir.
 
Burada İzmir’le ilgili tarihi bir hatırlatmayı yapmak durumundayım. Tarih 12 Ağustos 1930... Gazi Mustafa Kemal tarihimiz açısından son derece önemli bir adım atıyor.. Tek partili olmanın zayıflığını anlatıyor ve adım atıyor... Serbest Cumhuriyet fırkası kuruluyor.
 
İzmir baskıya, zulme boyun eymemiş her zaman demokrasiden özgürlüklerden yana olmuş önemli şehirdir. Tarih 12 Ağustos 1930 Gazi Mustafa Kemal demokrasi tarihimiz açısından önemli adım atıyor burası çok önemli tek partili sistemin mahsurlarını görüyor bir muhalefetin oluşması için bir adım atıyor Fethi Okyar'ı çağırıyor CHP'yi eleştirmesini muhalefet yapmasını istiyor. Serbest Cumhuriyet fırkası kuruluyor. CHP'nin baskılarından keyfi kararlarından bıkmış halk yeni partiye birlikte sarılıyor yeni partinin kuruluşundan 22 gün sonra Fethi Bey İzmir'e geliyor 22 günlük parti partinin ismini genel başkanını kimse tanımıyor ama halk CHP'den o kadar illallah etmiş ki 22 günlük partiyi bağrını basıyor İzmir Fethi Bey'in ziyareti ile tarihi gün yaşıyor. İzmir CHP zulmüne dur diyecek CHP'den hesap soracak lideri karşılamaya geliyor.
 
İzmir'de dönemin hükümeti Fethi Bey'e zorluklar çıkarttı. Gazi Mustafa Kemal'in araya girmesine rağmen İzmir'de güvenlik sağlanmadı kalabalığa ateş açıldı 12 yaşında masum çacuk öldürüldü. O çocuğu aldılar Fethi Bey'in önüne götürdüler işte ilk kurbanımız dediler. İzmir özgürlük, demokrasi istiyordu. Kurulduktan 3 ay sonra Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kapattılar. Bunlar Türkiye'de parti kapatmakla meşhur zihniyettir. CHP bu. 1950 yılına kadar Türkiye'den milletten demokrasiyi esirgediler. İzmir CHP'den çok çekti. Şimdi gelirken yolda onu gördüm yerel yönetim anlayışında CHP'nin beceriksizliğini gördüm. Şimdi bu gerçekler ortadayken hala İzmir inanıyorum CHP demeyecektir. 30 Mart çok önemli. Bu heyecanla bu çoşkuyla 30 Mart Türkiye'de yeni dönemin milat olduğu gün olacaktır. İzmir yeniden yeter diyor. Ama bu defa bir şey daha ilave ediyoruz 'Yeter söz de karar da milletindir' diyoruz. İzmir fetret dönemini geride bırakıyor.
 
İzmir'de içine kapanık yapıp görüyorum. Yapılaşmada ilçesi büyükşehiri ile beklenen sıçramayı yapamamış bir şehir var. Öyleyse biz şunun cevabını vermeliyiz. İnsanca yaşayabileceğimiz şehirlerle Ak Parti diyoruz. Vizyonu olmayan, planı projesi olmayan idareciler elinde İzmir sönüp gidemez. İzmir'in vizyona ihtiyacı var. İzmir'in büyük hedefler belirlemeye ihtiyacı var.
 
İzmir'in yaşam tarzına karışmadık karışmayız da. Bu tek partili zihniyetin ürünüdür. Biz Özgürlüklerden yanayız.
 
ADAYLAR AÇIKLANIYOR
BURDUR: Sebahattin Akkaya
ISPARTA: Nuri Uzaktaş
KARAMAN: Ertuğrul Çalışkan
KARS: Nevzat Bozkuş
KİLİS: Hasan Kara
OSMANİYE: Mehmet Gürbüz
TUNCELİ: Erkan Eroğlu
UŞAK: Nurullah CAHAN
AYDIN: Mustafa Savaş
DENİZLİ: Osman Zolan
MANİSA: Hüseyin Tanrıverdi
İZMİR: Binali Yıldırım

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri