Bodrum Yalıkavak marinada yangın: 7 motoryat yanarak battı!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Yalıkavak marinada demirli 7 motoryatı etkileyen yangın kontrol altına alındı.

BODRUM ilçesindeki Yalıkavak marinada bir teknede yaşanan patlama ile başlayan yangın, sonrasında çevresindekilere de sıçradı. Alev alev yanmaya başlayan teknelere önce marina güvenliği ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın diğer motoryatlara da sıçradı.

Ardından yangına sahip güvenlik ekipleri denizden, karadan ise 8 arazöz ve 30'a yakın itfaiye eriyle müdahale edildi.

LÜKS MOTORYATLAR YANARAK BATTI

Yangını duyan onlarca kaptan ve denizci marinaya akın ederek yatlarının başına geçti. Bazı yatlar alevlerden demir alarak uzaklaştı ve kurtulabildi.

Yaklaşık üç saat süren yangın sonucu yatlardan 7 tanesinin yanarak battığı, bir tanesinin ise hasar gördüğü belirlendi. Yanarak batan lüks motoryatların 20-30 metre uzunluğunda oldukları ifade edildi.

PATLAMALAR KORKU YARATTI

Yangın sırasında yatlarda bulunan tüpler ve akaryakıt tanklarının aralıklı olarak patlaması korku ve paniğe neden oldu.

MAHSUR KALAN PERSONEL CANINI ZOR KURTARDI

Yangının başladığı yatta bulunan bir personelin içeride mahsur kaldığı, yatın camlarını kırarak denize atlayıp canını kurtardığı ortaya çıktı.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Raşit Gödelek ve Bodrum Bölge Liman Başkanı Tuncay Aydın da bölgeye gelerek çalışmaları yerinden takip etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Günün İçinden Haberleri