Çankırı’da kadının adı yok!

İbrahim ZENCİRCİ

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye'nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra dört yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.

Bu kısa genel bilgiden sonra, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Çankırı’da kadınlarımızın, analarımızın, eşlerimizin adı var mı?

Merak edeniniz var mı?

Çankırı'da kadının adı var mı?

23 Ağustos 1925’de Çankırı’ya gelen Mustafa Kemal Atatürk’ü, yerel kıyafetle at üstünde karşılayan, türkülere konu olmuş; Mahi Kadını bilen var mı?

1936 yılında 5. Dönem Çankırı Milletvekili olan Hatice Özgener’i bilen var mı?

Gölezli Kara Şahan Nene’yi,  Meyrem Teyze’yi, Takımcı Fatma’yı hatırlayan var mı?

1970’lerin başında ilk defa bir siyasi partinin kadın kollarında siyaset yapan, Hatice hanımı, “Beş” Fatma’yı, “Bakraçların” Zela’yı, Refika Kıymaz’ı bilen var mı?

Geçtiğimiz sene kaybettiğimiz, çalışkanlığın timsali Çemenci Hacer Teyze’yi kim hatırlıyor?

Çankırı da kadının adı var mı?

Nüfusun yarısının kadın olduğu bir toplumda, kadınlarımız yeterince temsil ediliyor mu?

Çankırı’da kadının adı var mı?

Son dönemde mecliste bizi temsil eden “erkeklere” öncelikle dikkatinizi çekerek, Çankırı’da kadının adı var mı, yok mu? Kararı okuyucular versin.

Fazla uzağa gitmeyelim; 22.Dönem Çankırı’yı temsil etmesi için T.B.M.M.’sine gönderdiğimiz “erkekler” kadınlarımız için, Çankırı için ne yaptılar?

Ben birisini söyleyeyim; geçen dönem vekil olduğu, halen iktidarda olan partisini terk etti, ilkesiz olduğundan ve ikbal peşinde koşmaya alıştığından Sarıgül’e yanaştı, elleri boşa çıkınca, şimdiler de “Yeni” CHP’ye yamanma gayretinde. Kendi “erkeksi” derdine düşmüş. Allah ıslah etsin demekten başka elimizden bir şey gelmez.

23. Dönem Meclise gönderdiğimiz “erkek” vekilleri hiç sormayın. Birisi Çankırı’ya birkaç gömlek fazla geldiğinden, Uluslar arası ilişkilerden sorumlu, Çankırılı kadının derdinden bi haber.

Diğeri ise, Allah’ı var kadını düşünüyor diyebilirim. En azından, kız kardeşini düşündüğünden olsa gerek siyaseten ne kadar ters düşse de eniştesini belediye başkan yapmış, ADD Başkan Yardımcısını, AKP Belediye Başkan Yardımcısı yapan vekilimize yakışır!

Çankırı’da kadının adı var mı?

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü…

Ne zaman T.B.M.Meclisi’inde Çankırı’yı bir kadın temsil eder.

İşte o gün Çankırı’da kadının adı vardır.

Son söz;

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkatine!

Sayın Başbakanımız; 12 Haziran genel seçimlerinde, Çankırı AK Parti İl Başkanından 2-0 beklediğinizi söylemişsiniz.

Sayın Başbakanımız; kendi ikbali peşinde koşan hemcinslerimizden illallah dedik. Mecliste biz Çankırılılar artık bir kadın vekil görmek istiyoruz.

Ne zaman T.B.M.Meclisi’nde bir kadın Çankırı’yı temsil eder. İşte o zaman; Çankırı’da da Türkiye’de de kadının adı vardır.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun!

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.