İletişime, hava olaylarına ve siber saldırılara dikkat!

Sevgi YİĞİT

İyi haftalar Sözcü18 okuyucuları. Tutulma etkilerini artık iyice hissetmeye başlayacağımız bu haftaya, Merkür'ün sert açıları damga vuracak. Sırasıyla, önce Mars ile kavuşum yapacak, sonrasında Satürn ile kare açı yapacak ve Uranüs ile de karşıtlık yapacak. Özellikle 10-11-12 Kasım tarihlerinde iletişim kurmak biraz zorlayabilir.

Öncelikle Venüs, 5 Kasım tarihinde Oğlak Burcu'nda transitine başladı ve bu burçta retro hareket de yapacağı için oldukça uzun bir süre, 6 Mart'a kadar, bu yerleşimde kalacak.

Bu süre zarfında;

- Sevgi dilimiz ciddileşecek. Aşka, sevgiye, daha ciddi ve gerçekçi bakacağız.

- İlişkilerde kalıcılık, sağlamlık önemli olacak. Bu dönem kuracağımız ilişkiler, dostluklar, ortaklıklar sağlam temelli ve uzun vadeli olacaktır.

- Sosyal çevremizde tavrımız daha oturaklı olacaktır. Daha çok iş arkadaşlarımızla veya yaşça büyük, olgun, saygın ve başarılı kişilerle sosyalleşmeyi tercih edebiliriz.

- Bu dönem dünya genelinde başarılı kadınlarla ilgili gündemler olabilir.

- Birçok ilişkide, ileriye dönük kararlar, evlilik kararları alınacağı gibi, retro döneminde ise bazı sağlıksız ilişkilerde sonlanmalar, kapanışlar olacaktır.

- Yatırımlarımızda daha garanti ve geleneksel yöntemleri tercih etme eğiliminde oluruz.

- Özellikle retro hareket döneminde, 18 Aralık - 1 Şubat arası, para piyasalarında dünya genelinde ciddi çalkantılar görülebilir.

- Bu dönemin gölge yönü ise, ikili ilişkilerde duygusal ve şefkatli yaklaşımlar yerine, kuralcı, akılcı, otoriter davranışlar sergilemek olacaktır.

- Venüs Oğlak dönemi, diyet yapmak için, kendimize sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak için, zayıflamak için son derece uygun bir dönem, değerlendirebiliriz. Beslenme ve yeme içme konusunda irade gösterebilmemiz ve disiplin geliştirebilmemiz açısından güzel bir destektir.

Bu uzun transitten en çok fayda görecek burçlar toprak grubu olacaktır, Oğlak, Boğa ve Başak burçları...

Ardından 6 Kasım günü Merkür Akrep Burcu'na geçiş yaptı. 24 Kasım'a kadar zihnimiz, düşünme ve karar alma biçimimiz daha sezgisel ve daha derin olacaktır. Takıntı, saplantı, şüphe ve paranoyaya yenik düşmemeye dikkat etmek gerekli. Merkür bu yerleşimde, özellikle bu hafta, diğer planetlerle sert açılara girecek ve temsil ettiği konularda zorlanmalara sebebiyet verecek.

Bu hafta birilerine bir şey anlatmak, anlatabilmek, sağlıklı iletişim kurup, zihinsel dinginliği sağlayabilmek çok zor olabilir. Zihnimiz hızlı, iletişimimiz ise agresif olabilir. Bazı durumlarda ani, hızlı ve dürtüsel kararlar alıp, beklemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bu sebeple keskin kararlar almadan önce biraz beklemekte fayda var.

Eğitim, kardeşler, sosyal medya, yayın organları, ticaret ve seyahat ile ilgili konularla ilgili bir takım engeller, kısıtlanmalar, sorunlar olabilir.

Kendimizi kısıtlanmış, baskı altında ve ilerleyemiyormuş gibi hissedebiliriz. Hayatımızdaki bazı otorite figürlerinden gerçekten baskı da görebiliriz. Hırs, şiddet ve kaza riski de taşıyor özellikle çarşamba ve perşembe. İskelet sistemi problemleri, bel ve kemik problemlerine dikkat edilmesi gerekir. Özellikle trafikte hız yapmamaya, restleşmemeye özen göstermeliyiz.

Dünya genelinde ise uçak kazaları, fırtınalar, siber saldırılar, patlamalar ve elektrik problemleri yaşanabilir.

Bu hafta virüs yayılımı da artabilir, vak'alarda artış görülebilir. Merkür akciğerler ve bağırsaklarla ilgilidir, Mars Satürn karesi de bağışıklık baskılanmasıdır. Dolayısıyla bu hafta hem soğuk algınlıklarına hem de pandemiye ekstra dikkat etmek gereklidir.

Bir yandan tutulma etkilerinin de çok hissedilir olduğu bu hafta mümkün olduğu kadar sakin kalmaya çalışın, iletişimi zorlamayın, diretmeyin. Son derece kadersel ve karmik hesaplaşmalar , yüzleşmeler gerçekleşebilir, farkında olup zorlamamak, oluruna bırakmak en doğrusu olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.