Karatekin Üniversitesi'nde öğrencinin yemeğine yüzde 110 zam

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin öğrencilere verdiği yemek ücretlerine geçen yıla göre yüzde 110 oranında zam yapıldı. Geçen dönem 4.5 TL olan yemek ücretleri bu yılın ilk dönemi için 9.50 TL olarak uygulanıyor...

ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi'nce öğrencilere verilen yemek ücretlerine yapılan yüzde 110'luk fahiş zam öğrenciler üzerinde hem şaşkınlık hem de infial yarattı. Yaşanan gelişme ile ilgili olarak CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Kerem Olgun yazılı bir açıklama yaparak Üniversite yönetiminin yaptığı zamları sert bir şekilde eleştirdi. Olgun'un açıklaması şöyle:

"Saraylarda oturup bu ülkenin hiçbir ferdini görmeyenler, 20 yıllık rezaletin acısını tekrardan öğrencilerden ve gençlerden çıkarıyorlar.

KYK yurt zamları, otobüs bileti zamları, elektrik zamları, derken sıra öğrencinin yediği lokmaya geldi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi yönetimi öğrencinin yediği yemeğe zam yapmaya doymadı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında seneyi 2.50 TL ile başlatıp, 4.50 TL ile bitiren yönetim, yeni eğitim-öğretim yılına 9.50 TL gibi uçuk bir rakamla başladı, bu ülke size doydu ama bir sizi doyuramadı.

Öğrencinin hakkı olandan elini çek! Bu ahlaksızlığa bir hatırlatma yapalım, gençliğin iktidarı çok yakın."


CHP Çankırı İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Kerem Olgun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte.

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri