MANİSA'nın Turgutlu ilçesi Albayrak Mahallesinde bulunan İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne silahlı saldırı düzenlendi.
SALDIRGAN 15 YAŞINDA ÇIKTI! 10 ÖĞRENCİ YARALI
Gazeteci Yiğit Uzun'un haberine göre, 2011 doğumlu ve 9. sınıf öğrencisi olduğu belirlenen saldırgan, okula av tüfeğiyle geldi ve husumet yaşadığı öğrencilere ateş açtı.
Saldırganın bir gün önce okulda kavga ettiği, saldırıyı bir 'terör saldırısı' olarak planlamadığı, husumet yaşadığı öğrencileri hedef aldığı öğrenildi.
İlk belirlemelere göre olayda 10 öğrenci yaralanırken, öğrencilerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi. Okuldan gelen silah seslerinin ardından çok sayıda öğrencinin ailesi okul etrafında toplandı.
Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, yaralılar Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
???? OKULA SALDIRI ÖNCESİ
— Rasih Yılmaz (@rasihyilmaz) September 22, 2026
Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde silahla ateş açan şüphelinin görüntüleri. pic.twitter.com/QZkbcMgRIf
YAYA OLARAK KAÇAN SALDIRGAN YAKALANDI
Av tüfeğiyle saldırıyı gerçekleştiren öğrenci daha sonra yaya olarak olay yerinden kaçtı.
Aynı okulda 9-C sınıfında öğrenci olduğu tespit edilen saldırganın okula geldiği anlar güvenlik kameralarına yansırken, polis yaya olarak olay yerinden uzaklaşan saldırganı yakalayarak gözaltına aldı.
VALİLİK'TEN AÇIKLAMA
Manisa Valiliği, saldırı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Saat 07.59 sıralarında Turgutlu ilçemiz İnci Üzmez Anadolu Lisesi'ne yakın bir alanda silahla ateş edildiği yönünde ihbar alınmıştır.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda emniyet ve sağlık ekibi sevk edilmiştir. Olayla ilgili ilk belirlemelere göre 8 kişinin etkilendiği öğrenilmiştir.
Yaralıların, en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlanmıştır. Olayın ardından silahla ateş ettiği değerlendirilen şüpheli şahıs, güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır."
BELEDİYE BAŞKANI DUYURDU: 1 ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, "Silahlı bir kişinin saldırısı sonucu 1 öğrencimiz hayatını kaybetti. 4 öğrencimiz yaralandı" açıklamasında bulundu.