Metin Yılmaz: Utanç ortadan kalkıyor

Sözcü18 yazı ailesinin güçlü isimlerinden, kaleme aldığı yazılarla Çankırı'nın yakın tarihini okuyucuya sunan araştırmacı-yazar Metin Yılmaz, Alibey mahallesinde bulunan tarihi Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi ile ilgili başlatılan çalışmayı değerlendirdi.

ÇANKIRI Belediyesi'nin Alibey Mahallesi içerisinde bulunan tarihi Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi ve çevresiyle ilgili olarak başlatmış olduğu 'restorasyon' çalışmaları sokaktaki vatandaş tarafından hayli olumlu karşılandı.

Konuyu 19 Mart 2020 tarihinde Sözcü18'deki köşesinde "Çankırı'nın utancı: Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi" başlığıyla dile getiren Metin Yılmaz, Çankırı Belediyesi'nin 'yılların sorununu' çözme yolunda başlattığı hamleyi şöyle değerlendirdi:

"Manevi mevzularda mangalda kül bırakmayanlar, ecdadımızın Çankırı’daki emanetlerine sahip çıkmadıkları gibi, yıllarca da edebiyatını yaptılar.

Astarlızade Hilmi Efendi'nin de hocası olan döneminin İslam bilgesi Ahmet Mecbur Efendi’nin Ali Bey mahallesindeki Medrese Kütüphanesi'ni her ziyaretimizde gördüğümüz içimizi yırtan görüntüleri çeşitli platformlarda defalarca dile getirdik. Bu ayıbın ortadan kaldırılması için birçok yazı kaleme aldık.

Çankırı’nın çürümeye terk edilen önemli manevi yadigârlarından biri olan Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi'nin Çankırı Belediyesi'nce sahiplenilerek restorasyon işlemlerinin başlatılması şehir emanetlerimizin korunması adına sevindirici bir gelişmedir.

Yapılan tüm güzel işlerin yanındayız, tarihi emanetlerimize sahip çıkan Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Esen ve şahsında emeği geçenleri tebrik ediyorum."

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri