Müdür Yardımcısına tacizden 47 yıl hapis

Siirt'te cinsel istismar davasından yargılanan tutuklu sanık Fahrettin Kuzu'ya 47 yıl hapis cezası verildi.

Siirt'teki cinsel istismar davasından yargılanan Gazi İlköğretim Okulu eski müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu'ya 47 yıl hapis cezası verildi.

Kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla başlatılan operasyonda tutuklanan Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı olan sanık hakkında 2 kız kardeşe 'nitelikli cinsel istismar', diğer 2 kıza ise 'basit istismar' suçlarından 41 yıl hapis cezası istenmişti.
 
Skandal nasıl ortaya çıktı 
 
NİSAN 2010 tarihinde ilköğretim öğrencisi 14 yaşındaki H.T. ve 16 yaşındaki ablası S.T., yaşadıkları cinsel istismarları rehber öğretmenlerine anlattı. Skandal üzerine 35 kişi gözaltına alındı. S.T. , H.T., G.E. ve Ş.Y.'ye cinsel istismarda bulunanlar arasında bakkal, manav, tuhafiyeci ve iki de kamu görevlisi olduğu anlaşıldı. Siirt Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan 35 kişi sorgulandı, 15'i tutuklandı. H.T.'nin anlatımları sonrası aranan okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu, hakkında çıkan iddialardan sonra emekli oldu ve ortadan kayboldu. Dosyada sadece 10 sanık tutuklu olarak yargılanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Yaşam Haberleri