'Mutlak Butlancılar' polis desteğiyle İstanbul il binasına girdi

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda butlan yönetimi ve partililer arasında yaşanan İmamoğlu ve KK pankartları krizinin ardından çevik kuvvet ekipleri gece saatlerinde binaya girdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında, asılan Ekrem İmamoğlu posteri indirildi. Pankartın yerine atanmış genel başkan KK'nun afişi asıldı. Bunun üzerine bazı partililer gece saatlerinde il binasına giderek imamoğlu pankartını yeniden astı. Yaşanan gerginliklerin ardından çevik kuvvet binayı bastı.

ÖZGÜR ÖZEL'İN FOTOĞRAFI İNDİRİLDİ

Polisin butlan ekibiyle birlikte binayı basmasının ardından seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel'in fotoğrafının da binadan kaldırıldığı görldü.

Polisin binaya girmesine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal medyadan açıklama yaptı.

Karabat şu ifadeleri kullandı:

"Parti binamız işgal altındadır! Sözü ve iddiası tükenen iktidar, darbe mekaniğini işleterek ülkeyi muhalefetsiz, tek adam rejimi ile yönetme gayreti içindedir! Halkın iradesini kolluk gücüyle teslim alamazsınız! Milli iradeye savaş açan bu karanlık zihniyet er ya da geç yenilecek!"

CHP'nin seçilmiş İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, parti binası önünde yaptığı açıklamada "Su akar yatağını bulur" dedi.

İl Başkanlığı'na gelen Özgür Çelik sözlerinin devamında "Bir avuç zavallıya teslim olmuşla, sizin çocuklarınızın geleceğinin mücadelesini veriyoruz. Bu işe polisin alet olmasına müsaade etmeyin. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz, sandığı milletin önünden kaçırmaya çalışıyorlar. Biz sizin vicdanınızın bu işi kabul etmediğini biliyoruz. Sizi öne sürüyorlar, kaçıp kayboluyorlar" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri