Nevzat Pakdil Çankırı'da "Başağa" oldu

Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Pakdil, İdris Şahin ile birlikte Çerkeş ve Çankırı'yı gezdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere bugün geldiği Çankırı'da baş ağa fesi giydi. 

Pakdil ve Şahin sabah saatlerinde Çerkeş'te ilçe kaymakamlığını ziyaret ettiler. Bu ziyaretin ardından Çankırı'ya geçen ikiliye ziyaretleri sırasında Belediye Başkanı İrfan Dinç eşlik etti. İlk olarak Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi'ndeki belgeleri inceleyen Pakdil, merkezde bulunan belgelerin tamamının tarih koktuğunu belirterek, merkezin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i kutladı.
 
Araştırma Merkezi'nin ardından sırasıyla Tarihi Çamaşırhane, Çivitcioğlu Medresesi ve Buğday Pazarı Medresesi'ni ziyaret eden Pakdil, Buğday Pazarı Medresesi'ndeki yaran odasında başağa minderine oturarak "başağa fesi" giydi.
 
Çankırı Belediyesi tarafından restore edilen tarihi mekanlardan etkilendiğini dile getiren Pakdil, "Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bunlar herkesin yapabileceği işler değildir. Başkan gerçekten büyük işler başarmış" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri