Orta'da rahat rahat kuyumcu soygunu

Gecenin 01.30'unda işyerine giren hırsız ya da hırsızlar, yaklaşık 2 saat süresince mesai harcayarak 28 bin tl'lik altınla sırra kadem bastılar.

Çankırı'ya bağlı Orta ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda, hırsızlar yaklaşık iki saat süresince işyerinde çalışmışlar.

Sözcü18 Habe merkezinin elde ettiği bilgilere göre 24 Ocak Pazartesi gününün ilk saatlerinde gerçekleşen olayda, hırsız ya da hırsızlar Osman Kaya'ya ait işyerinden 28 bin tl değerinde altını alarak kayıplara karıştılar.

Polisin elde ettiği görüntü kayıtlarına göre, Orta ilçesinde ana cadde üzerinde pazartesi gecesinn ilk saatleinde işyerinin kepenklerini keserek, alarmı bozan hırsız ya da hırsızlar, işyerinde bulunan kasayı kaynak kullanarak patlatmışlar ve kasa içerisinde bulunan yaklaşık 28 bin tl değerindeki altın ve mücevheratı alarak saatlerin 03.30'u gösterdiği dakikalarda olay yerinden uzaklaşmışlar.

Kepenklerin kesilmesi, alarm sisteminin bozulması, kameraların imha edilmesi ve kasadaki altınla birlikte işyeri sahibi Osman Kaya'nın kaybının yaklaşık 40 bin tl dolayında olduğu öğrenildi.

BÖLGEDEKİ KUYUMCU HIRSIZLARI NEDENSE YAKALANAMIYOR
Orta'da hizmet veren Osman Kaya'ya ait olan kuyumcu dükkanı Temmuz 2005 tarihinde de soyulmuş ve soygunu gerçekleştirenler yakalanamamıştı.

Öte yandan 2010 yılı içerisinde Çerkeş'te yaşanan ve yaklaşık 900 bin tl değerinde altın ve mücevheratı çalarak kayıplara karışan hırsızlar ile, yine Kızılırmak'ta gerçekleşen yaklaşık 400 bin tl'lik kuyumcu soygunlarının faillerinin bugüne kadar yakalanamayışı da hayli ilginç.

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri