Sanat dünyasının acı kaybı...

Şenay Yüzbaşıoğlu 62 yaşında yaşama veda etti...

"Sev Kardeşim" şarkısıyla milyonlara ismini duyuran Şenay Yüzbaşıoğlu 62 yaşında Gümüşsuyu'ndaki evinde vefat etti.

Şenay Yüzbaşıoğlu aylardır ağabeyiyle yaşadığı evinden çıkmıyordu. Ünlü şarkıcının cenazesi yarın öğle namazında Dolmabahçe Camii'nde kılınacak öğlen namazının ardından defnedilecek.
 
Sev kardeşim'i dinlemek için - TIKLA
 
EŞİNİ KAYBETTİKTEN SONRA HAYATA KÜSMÜŞTÜ
1951 yılında İstanbul'da doğan Şenay müziğe profesyonel olarak, 1969'da Erkan Özerman'ın keşfi olarak onun Ankara'da açtığı 'Anahtarlı Bulvar' adlı bir gece kulübünde başladı. Şenay aynı yıl, daha sonra İstanbul Gelişim Orkestrası adını alacak Şerif Yüzbaşıoğlu, Salim Ağırbaş, Atilla Özdemiroğlu, Selçuk Başar, Uğur Başar, Garo Mafyan, Asım Erken'den kurulu orkestranın İlhan Kayral'la birlikte iki solistinden biri oldu. Daha sonra Şenay'ın orkestra partneri Neco oldu ve orkestraya Onno Tunç, Cengiz Teoman, Aşkın Arsunan, Atilla Şereftuğ, Erdal Kızılçay gibi müzisyenler katıldı. 1971'de orkestra şefi Şerif Yüzbaşıoğlu ve Şenay evlendi.
 
1971'de müziklerini basit bulduğu için pek gönüllü olmadan ama aranjmanların sözlerini de yazarak "Benim Olursan/Sev Kardeşim" adlı plağı doldurdu. Plağın B yüzündeki "Sev Kardeşim" patlar, hem yılın şarkısı seçildi, hem de Şenay'a yılın şarkıcısı ödülünü getirdi. 1972'de aynı ödülleri bu kez de "Hayat Bayram Olsa/Nen Var Canım Kardeşim?" ile aldı.
 
İki yıl içinde Türk popunun en ünlü kadın yıldızlarından biri oldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Magazin Haberleri