Şanlıurfa ve Gaziantep''ten Çankırı'ya 'personel' sevkiyatı!

Göç İdaresi Çankırı İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan yaklaşık 70 dolayındaki geçici personelin üzerine Şanlıurfa ve Gaziantep'ten yaklaşık 150 dolayında 'sürekli çalışan' personel görevlendirilmesi yapıldığı iddia ediliyor.

Göç İdaresi Çankırı İl Müdürlüğü bünyesinde bugün için görev yapan yaklaşık 70 geçici görevli bugünlerde hayli tedirgin. 

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgilere göre gerek 2019 yılı başlarında yani 31 Mart yerel seçimleri öncesi işe alınan personelin bir bölümü ile Haziran-Temmuz 2019'da işe alınan geçici personelin tamamı, son günlerde Gaziantep ve Şanlıurfa'dan gelen yaklaşık 150 dolayındaki 'sürekli personel' nedeniyle işlerini kaybetme endişesi taşıyorlar. Haber Merkezimizin elde ettiği bilgiye göre Göç İdaresi'nin Gaziantep ve Şanlıurfa'da kendisine bağlı bir birimi kapattığı ve oradaki görevli personeli zorunlu olarak Çankırı'ya gönderdiği, aradaki mesafenin de görevlendirilen personel üzerinde bir ölçüde 'caydırıcı' etki yaratarak istifaya sürüklemesinin hedeflendiği öğrenildi.

200 DOLAYINDA GÖÇMENİN BULUNDUĞU MERKEZDE 200'DEN FAZLA ÇALIŞAN!
Edinilen bilgilere göre Çankırı İl Göç İdaresi'nin Süleymanlı bölgesindeki 'Geri Gönderme Merkezi'nde halen yaklaşık 200 göçmenin bulunduğu öğrenilirken, personel sayısının da 200 rakamını geçmesi hayli düşündürücü.

GECE YARISI MERKEZDE İSYAN ÇIKTI
Göç İdaresi Müdürlüğünde bu sorunlar yaşanırken gece yarısı da Süleymanlı'daki kamp merkezinde kalan göçmenlerin isyan çıkarmaya kalkıştıkları, merkezde kendilerine verilen eşyalara zarar verdikleri öğrenildi. Kamp merkezinde polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı ve çıkan olayların bastırıldığı gelen bilgiler arasında.

Geri Gönderme Merkezi'nde çıkartılmak istenen ve güvenlik kuvvetlerince bastırılan kargaşanın, Merkez'de bulunan yaklaşık 200 dolayındaki göçmenin önemli bir kısmının 'çıkışlarının' verildiği ancak işlemin yerine getirilmediğinden dolayı içinde bulundukları olumsuz şartlardan dolayı böylesi bir olaya teşebbüs ettikleri yönünde bilgiler mevcut. Bölgede hava sıcaklığındaki önemli düşüşler, Merkez'de ısınma konusunda bazı sıkıntıları ortaya çıkardığı ve burada gözetim altında bulunan göçmenlerin yaşam koşullarının zorlaştığı öğrenildi.

Süleymanlı'daki Geri Gönderim Merkezi'nin çevresini güvenlik şeridi ile abluka altına alan jandarma birliklerinin, olası ikinci bir kalkışmaya karşı teyakkuz halinde olduğu da gelen bilgiler arasında.

KONUYLA İLGİLİ BAŞTA VALİ OLMAK ÜZERE RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK
Öte yandan, Çankırı - Süleymanlı'da Geri Gönderim Merkezi'nde gece yarısı yaşanan olaylarla ilgili olarak gerek Göç İdaresi İl Müdürlüğü gerekse Valilik suskunluğunu sürdürüyor.

Konuyla ilgili olarak her iki kurumdan da henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Suskunluğun nereye kadar süreceği bilinmezken kamuoyuna 'aydınlatıcı' herhangi bir bilginin verilmemesi her zaman olduğu gibi yine Çankırı'ya özel bir durum olarak kabul edilmekte!

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri