Şile açıklarında gemi battı

Fırtınanın etkili olduğu İstanbul'da Şile açıklarında kömür yüklü bir gemiyle irtibat kesildi, geminin battığı belirtiliyor.

Kömür taşıyan bir yük gemisi, Şile açıklarında battı. 12 personelin kayıp olduğu bildirildi.

Şile açıklarında batan "Volgo-Balt 199" adlı kuru yük gemisini arama çalışmaları sürüyor. Kayıp 12 personelden 1'inin cesedine ulaşıldığı, 4'ünün de kurtarıldığı açıklandı. Diğer personeli kurtarma çalışmaları sürüyor. Kurtarma botu da kayalıklara çarptı. Bottaki 6 kıyı emniyeti personelinden 2'si hayatını kaybetti, 4 personel ise aranıyor.  

Alınan ilk bilgilere göre 3300 ton kömür taşıyan gemi Ukrayna'dan yola çıktı. Yaklaşık 1,5-2 saat kadar önce Şile'nin 12 mil açığında 11 ukraynalı bir Rus mürettebatın bulunduğu gemiyle bağlantı kesildi. Olay yerine ulaşan ekipler geminin battığını belirledi. Rüzgarın hızının zaman zaman 75-90 km hızla estiği bölgede ekipler oldukça zor şartlarda kayıp olan 12 personelden 1'inin cesedine ulaşıldığı, 4'ünün de kurtarıldığı bildirildi. 

BİR TEHLİKE DAHA

Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle Kilyos açıklarında BBC Adrıatıc Stjohns isimli gemi sürüklenmeye başladı. Geminin içerisinde yük bulunmadığı ancak mürettebatın olduğu belirtildi. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gemiyi kurtarmak için bölgeye ekip gönderdi

62 TANKER ROTASINI DEĞİŞTİRDİ

Marmara Denizi'nde etkili olan şiddetli  poyraz, ulaşımı olumsuz etkiliyor.Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 62 yerli ve yabancı  bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz  nedeniyle yollarına devam edemeyince, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi  sahiline çevirdi. Poyrazın sabah saatlerinde hızını azaltmasının ardından, 45 yerli ve  yabancı bandıralı şilep ve tanker, boğazlardan geçmek üzere demir aldı. Diğer  gemiler ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'deki bekleyişlerini  sürdürüyor.

BALIKÇI TEKNELERİ SIĞINDI

Öte yandan, Marmara Denizi'ne açılan balıkçı tekneleri de poyraz  nedeniyle geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı. Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, poyrazın, zaman zaman  karayele dönüşerek etkili olacağını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri