Şırnak'ta çatışma: 2 asker şehit

Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu, 3 uzman çavuş yaralandı.

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesinin Geymuşule üst bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 2 uzman çavuş şehit oldu, 3 uzman çavuş yaralandı.

Türkiye-Irak sınır hattında bulunan Uludere İlçesine bağlı Yeşimli Köyü Geymuşule üst bölgesinde bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 2 uzman çavuş şehit olurken, 3 uzman çavuş yaralandı. Yaralanan askerler helikopter ile Şırnak Asker Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Bölgede kaçmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlar sürdürülüyor.
 
ŞEHİTLER TÖRENLE UĞURLANDI
 
Çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Bayram Tekin ve Uzman Çavuş Caner Kesimal için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi.
 
Törene Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, şehitlerin silah arkadaşları ile kamu müdürleri katıldı. Basına kapalı yapılan törenin ardından şehitlerin cenazeleri helikopterle Diyarbakır’a gönderildi. Şehitlerin cenazelerinin buradan askeri uçaklarla toprağa verilmek üzere memleketlerine götürülecekleri belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri