Vekillere maaş promosyonu!

Milletvekilleri, yeni yılda maaşlarını Halk Bankası'ndan alacak.

Milletvekilleri, yeni yılda maaşlarını Halk Bankası'ndan alacak. Banka vekillerle meclis personeline promosyon da verecek. En düşük maaşı alan vekilin cebine 5 bin lira girecek. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerine bir mektup göndererek Meclis faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Çiçek mektubunda yapılan ve yapılması planlanan projeleri şöyle anlattı:

- Dışişleri Bakanlığı ile yapılan protokol sonucu, belgeler elektronik ortamda iletilmeye başlandığından pasaport işlemleri kısa zamanda sonuçlandırılmaktadır.
 
- Milletvekili kimlik belgesi, yapılan yasa değişikliği sonucu, 'resmi kimlik belgesi' hükmünü kazanmıştır. 
 
- Maaş promosyon ihalesini, Ocak 2013 maaşının - yasal kesintileri hariç - yüzde 46'sını promosyon olarak ödemeyi taahhüt eden Türkiye Halk Bankası A.Ş. kazanmıştır.
 
- Türk Telekom, Turkcell ve Avea ile imzalanan protokol ile TBMM tarafından ödenen telefon ücretleri limitine kısa mesajlar da dahil edilmiş ve bir kısa mesaj ücreti yaklaşık 3 kuruş olarak belirlenmiştir.
 
- 50 kuruş olan tebrik posta gönderim ücreti PTT ile imzalan protokol ile zarf ve kağıt dahil olmak üzere 38 kuruşa düşürülmüştür.
 
- TBMM kampüsü içinde otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla personel için kapalı otopark yapılması planlanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Türkiye Gündemi Haberleri