Venüs Retrosu ve İkizler Dolunayı, ilişkiler mercek altında, yeni bilgiler açığa çıkabilir

Sevgi YİĞİT

İyi haftalar Sözcü18 okuyucuları. Astrolojik olarak son derece dinamik ve hareketli bir haftaya giriş yapıyoruz. Mars’ın Akrep Burcu'ndan çıkıp Yay Burcu'na geçişi ve geçer geçmez Güney Ay Düğümü ile kavuşumu, Merkür’ün Oğlak Burcu'na geçişi, Venüs’ün Plüton’la tüm hafta kavuşum halinde ilerlemesi. Venüs Retro hareketinin başlaması ve son olarak 19 Aralık’ta İkizler Burcu'nda bir Dolunay ile haftayı kapatıyor olacağız.

Mars, pazartesi sabahı Akrep'in son derecelerinde ilerleyecek ve sonrasında Yay Burcu'na giriş yapacak. Geçiş yaptığı gibi de Güney Ay Düğümü ile kavuşacak. Öncelikle haftanın ilk günlerinde sakarlıklara, kazalara, öfkeli davranışlara ve restleşmelere dikkat etmek gerekmekte. Güney Düğümle kavuşması da bazı eski hesapları, karmik yüzleşmeleri, geçmiş kavgaları, kapanmamış konuları sonuçlandırmak için tekrar önümüze getirebilir. Uzun süredir devam eden, sonuçlanmamış hukuksal konuları, davaları da önümüze getirebilir hem bireysel anlamda hem de dünya genelinde... Yurtdışı, üniversiteler/akademik eğitim, yayıncılık, ihracat ve uluslararası seyahat konularında da bazı geriye çeken koşullar söz konusu olabilir.

Mars 24 Ocak tarihine kadar Yay Burcu'nda transitini sürdürecek. Bu süre zarfında, hukuksal konulara, üniversiteler/akademik eğitimle ilgili, yurtdışı seyahat ve yabancılarla ilgili konulara, medya/yayıncılık ve lojistik konularına hareket ve hız gelecektir. Bununla birlikte bu konularla ilgili bir mücadele de söz konusu olacaktır. Mars Yay, hukuksal mücadele, özgürlük mücadelesi, inanç çatışmaları, fikir tartışmaları, fanatiklik, iddialaşma ve abartı verebilir. Bu tuzaklara düşmemeye özen göstermekte yarar var.

Aynı gün Merkür de Oğlak Burcu transitine başlayacak. Bu süreçte daha gerçekçi olacağız. Karar alırken ayaklarımız yere sağlam basacak, mantıklı, iş odaklı, maddiyat odaklı olacağız. İletişim dilimiz daha ciddi, daha resmi, belki biraz da soğuk, mesafeli olacaktır. Sorumluluk ve görev bilinciyle hareket edeceğiz.  Bu dönem aile büyükleriyle ve patronlarla iletişim trafiği artabilir.

Bu haftanın ve aslında önümüzdeki dönemin en önemli gökyüzü olayı Venüs’ün Oğlak Burcunda geri hareketi olacak. Venüs hem ikili ilişkileri hem de parayı temsil eder. ‘Değer’ ve ‘sevgi’ kavramlarıyla ilgilidir. Venüs’ün retrosu ise değer kaybı olarak tanımlanabilir. Bu hem bireysel anlamda, ilişkiler ve para konularında hem de küresel anlamda, dünya ekonomisi açısından önemli olacaktır. Türkiye ve dünyada ekonomik anlamda sıkıntılar tırmanabilir. Kriz biraz daha kendini gösterebilir. Türk Lirası’nın değer kaybı, kur artışları devam edebilir. Türkiye ve Dünya genelinde bazı büyük kurumsal firmalar zor süreçlerden geçebilir ve belki iflasa kadar gidebilir. 18 Aralık-1 Şubat Venüs Retro dönemi Türkiye’nin diğer ülkelerle diplomatik ilişkileri de belli sınavlardan geçebilir, bazı diplomasi problemleri yaşanabilir.

Bireysel olarak ise Venüs retrosu birkaç başlık altında değerlendirilebilir. İlişkiler, para, sağlık ve estetik/güzellik... Öncelikle bu retro süresince odağımızda ilişkilerimiz, yatırımlarımız ve ekonomimiz olacaktır. Öz değerimizi, öz sevgimizi sorgulatacak olaylar yaşamamız mümkün. Bazı eski konular, eski ilişkiler, tekrar önümüze gelecektir. Geçmişle hesapları kapatacağımız, çeşitli yüzleşmeler yaşayacağımız, belki bazı sonlanmalar, kapanışlar yaşayacağımız bir dönem olacak. Aslında zaten gökyüzü sonbahardan beri bir dönemi kapatıyor ve yeni bir döneme bizleri hazırlıyor. Bunu öncelikle ikili ilişkiler üzerinden ve sonrasında da ekonomi üzerinden yapıyor. Bunun son aşaması ise 18 Aralık’ta başlayacak olan Venüs retrosu olacaktır. İlişki kurma şeklimizi, ilişki içerisindeki değerimizi, kendimize biçtiğimiz değeri, önce kendimizle olan, sonra dünyayla olan ilişkimizi yeniden ele alacağız.

Bunun yanında eski birlikteliklerimizden haber alabilir yahut onlarla karşılaşabiliriz. Yarım kalan tamamlanmadan biten bazı ilişkiler tekrar başlayabilir ya da bazı konular tekrar masaya yatırılabilir. Fakat bu dönem başlayan ilişkiler uzun soluklu ve kalıcı olmayacaktır. Retroyla gelen retroyla gider. Aynı zamanda bu dönem yatırımlar için de uygun bir zaman dilimi olmayacaktır. Alım satımları, kredi çekmek, yatırım yapmak gibi konuları Şubat'a kadar askıya almanızı tavsiye ederim. Estetik ve kozmetik işlemleri de 18’ine kadar bitirmekte fayda var. Venüs Retrosunda yapılan işlemlerden memnun kalmayabilirsiniz.

Bu retronun bir diğer önemli özelliği, Venüs’ün Plüton ile 3 kere kavuşum yapacak olması. İlk kavuşumu 11 Aralık’ta yaşadık fakat tüm hafta etkili olacak. İkinci kavuşum 25 Aralık’ta gerçekleşecek ve son olarak da 3 Mart’ta yaşanacak. Bu tarihlerde, hem ilişkilerde derinlik, tutku, sahiplenme, duygu yoğunluğu artar hem de gölge yönüyle krizler yaşanır, saplantı kıskançlık, güç çatışmaları, şiddet görülebilir. Bu tarih civarlarında, özellikle Venüs’ün geri harekette kavuşacağı 25 Aralık civarında dürtülerimizi, duygularımızı kontrol altında tutmaya ve sosyalleşeceğimiz insanlara dikkat etmek gerekir. Dünya genelinde ve ülkemizde kadınlarla ilgili sorunlar yaşanabilir.

Sağlık açısından ise, iskelet sistemi (eklem, sırt, omurga, bel), diş ve cilt hassasiyetleri olabilir. Rahim ve yumurtalıklarla ilgili kadın hastalıklarına da dikkat etmek, kontrolleri ihmal etmemek gerekir.

Haftanın son gökyüzü hadisesi ise 19 Aralık İkizler Dolunayı olacak. Aslında hafta ortasından itibaren etkisini hissetmeye başlayacağız. İkili ilişkiler, ortaklıklar, anlaşma ve sözleşmeler, ticari konular, hukuksal konular alanında yaşayacağımız bu dolunay da yine ikili ilişkilere, iletişime, evlilik ve ortaklıklara vurgu yapıyor. Bu konularla ilgili yeni bir karar, anlaşma, sözleşme, bazı bitişler ve bazı başlangıçlar söz konusu olabilir. Yakın çevre ve kardeşlerle ilişkiler, sosyal medya, eğitim ve ticaret konularında bazı gündemler verebilir. Jüpiter’den güzel destek alacak olan bu dolunay, sorunlu ilişkiler ve ortaklıklarda bir kapanış vereceği gibi bazı kadersel başlangıçlar da getirebilir fakat Dolunay anında Venüs’ün geri harekette olacağını unutmamak gerekir.

27 derecede gerçekleşecek İkizler Dolunayı'nın bir diğer önemli özelliği, 27 derece Yayda olan Galaktik Merkez’in tam karşısında gerçekleşiyor olması. Gizi saklı kalan birçok konu açığa çıkabilir, gizli bilgiler ortaya çıkabilir. Bu hem bireysel yaşantımızda gerçekleşebilir hem ülke gündeminde, siyasi arenada hem de global alanda olabilir. İkizler bilgi demektir ve bu dolunay yeni bilgiler açığa çıkabilir.

Ülkemiz ise bu Dolunayda sağlık, işçi, memur alanından etki alıyor. Birtakım gizli konular açığa çıkabilir, arkadan iş çevirenler afişe olabilir, gün yüzüne çıkabilir. İşçi, memur hakları tartışılabilir, bu konularla alakalı bir sonuç alınabilir. Sağlık, hastaneler ve eğitim konusunda yeni kararlar gündeme gelebilir.

Haftanın hepimize güzel sonuçlar, yenilikler getirmesini dilerim...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.