Yapılmayan servis yolu, tartışmayı doğurdu

Bakan Yıldız'ın Aytaç tesislerini ziyaretinde Ak Parti

İl Başkanı Av. İdris Şahin ile Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan tartışmasına son noktayı milletvekili Kınıklıoğlu koydu.

Karatekin gazetesinde bugün yayımlanan habere göre; Orta’da katıldığı temel atma töreninin ardından Çerkeş’te bulunan Aytaç Et Entegre Tesislerini ziyaret eden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, fabrika çalışanları ile bir araya gelerek 12 Eylül’de yapılacak olan anayasa değişiklik paketi oylamasından söz etti.

Bu referandumun bir siyasi parti seçimi olmadığının önemine vurgu yapan Bakan Yıldız, değişiklik paketinin önemini şöyle anlattı:

BİZ TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINA EVET DİYORUZ
"Hangi partiden olursanız olun, ister iktidar, ister muhalefet; biz 12 Eylül’de bir parti oylaması yapmayacağız. Ne iktidarın yaptığı, ne de muhalefetin eleştirdiği şeyleri oylayacağız. Biz Türkiye’nin normalleşmesiyle alakalı, Türkiye’nin büyümesiyle alakalı, Türkiye’nin siyasi istikrarıyla alakalı, sürdürülebilir ve daha uzun zamanlara sirayet edecek bir Türkiye’yi kurmak için oylama yapacağız. O yüzden evet dememiz gerekiyor. Biz Türkiye’nin istikrarına evet diyeceğiz. Bakın Türkiye’nin istikrarına, büyümesine katkı sağlamak amacıyla ‘evet’ diyeceğiz. Önümüzdeki yılda eğer herhangi bir partiye oy vereceksiniz, buna diyecek bir şeyimiz yok. Darbe yapanlara darbe vurulacak bir zamandır. Türkiye’nin demokratikleşmesiyle alakalı önemli bir karar olacak."

YAPILMAYAN SERVİS YOLU, ORTAMI GERDİ
Konuşmasının ardından bir işçinin servis yolu konusunda yaşadıkları sıkıntıyı dile getirmesine ilişkin Bakanın konuşmasını kesen MHP’li Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, konunun bir aylık bir mesele olduğunu söyleyince, Ak Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin, "Konu bir aylık değil, 1,5 yıllık bir konu ve burası konuşulması için uygun bir yer değil" diyerek tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Tarhan ise, "Burası değil de neresi, sorunlarımızı dile getirmek için zaman ve mekan mı gözeteceğiz? İşçiler servis yolu istiyorlar, daha önce il başkanlığına da aktardık bu konuyu, ancak ilgilenen olmadı" şeklinde karşılık verdi.

Bakan Yıldız’ın yanında bulunan Ak parti milletvekili Suat Kınıklıoğlu İl Başkanı ile ilçe belediye başkanının kısa süren bu tartışmasına noktayı koyarak, "Sayın Bakan size bir öneride bulundu. Daha fazla uzatmayın" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.

Çankırı Gündemi Haberleri