Yartaş: Ülke kalkınıyor, Çankırı ve Çankırılı yerinde sayıyor

Platform Başkanı Vahap Yartaş, pazar günü gerçekleştirilen ilk toplantıda ilerisi için umut verdi.

Çankırı Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği'nin düzenlediği "Çankırılı ve Çankırılılar için el ele" isimli kahvaltılı toplantı pazar günü Pendik'te Gülistan Sofrasında coşkulu bir katılımla gerçekleşti.

Çankırılı dernek, birlik ve oda temsilcilerini bir araya toplayan Çankırılılar Platformu kuruluşunu kamuoyuna, “Çankırı ve Çankırılılar için yeni bir milat” olarak duyurdu.

Türkiye çapında sayıları 300’ü bulan Çankırılı hemşehri dernekleri yeni bir çatı altında buluştu. Uzun bir süredir iş adamı Vahap Yartaş’ın önderliğinde bir araya gelen ve kuruluş çalışmalarını geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde tamamlayan yeni oluşum, Çankırılılar Platformu adıyla faaliyet göstermeye karar verdi.

VAKIF BAŞKANI HARMANDAR VE
ÇANDEF BAŞKANI ÖZENÇ DE KATILDI

Pazar günü gerçekleşen ilk toplantıya başta Ak Parti İstanbul 1. Bölge mİlletvekili Erol Kaya, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Vakıf Başkanı Eşref Harmandar, ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ve Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Rüstem Kabil’in yanı sıra çok sayıda parti, dernek ve özel şirket yöneticisi ve üyelerinin katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Çankırılılar Platformu Kurucu Başkanı Vahap Yartaş, Platformu, “Çankırı ve Çankırılılar için yeni bir milat” olarak tanımladı.

ÇANKIRI VE ÇANKIRILILAR İÇİN EL ELE

“Çankırı ve Çankırılılar için el ele” sloganıyla yola çıkan oluşumun büyük bir ihtiyaç ve gecikmiş bir girişim olduğunun altını çizen Başkan Yartaş, bu ihtiyacı karşılayacak bir yapı oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek: "Türkiye’nin yaklaşık son 10 yıllık durumuna bakıldığında, ekonomiden kültüre, turizmden eğitime kadar her alanda ezber bozan yatırım, kalkınma ve dönüşüm hamlelerinin göze çarptığına dikkat çekerek “Nereden bakarsak bakalım, dünyada ekonomik ve siyasal çalkantıların yaşandığı, ülkeler batıp hükümetlerin devrildiği günümüzde Türkiye her anlamda dimdik ayakta duruyor” şeklinde konuştu.

Her alanda ilerleyen, kendini yenileyen, gelişen ve büyüyen Türkiye’ye paralel olarak Anadolu’daki birçok şehrin dünya çapında birer marka olduğuna değinen ve Gaziantep, Kayseri, Konya gibi şehirleri buna örnek gösteren Yartaş, ülkemizdeki bu kalkınma hamlesine karşın Çankırı ve Çankırıların hala yerinde saymakta, hatta gerilemekte olduğunu ifade etti.

DERDİMİZ EKONOMİK KALKINMA

Konuşmasına oluşturulan yeni platformun amaçlarıyla devam eden Vahap Yartaş, Çankırılı sivil toplum kuruluşlarının çok dağınık ve birbirinden habersiz olduğuna dikkat çekerek, “Ankara’da, Bursa’da İzmir’de, İstanbul’da hemşehrilerimize ait 300 civarında dernek olduğundan bahsediyoruz. Vakfımız var, federasyonumuz, derneklerimiz var ancak hiçbir somut gelişme, hiçbir somut adım yok. Böyle devam edemez. Biz istiyoruz ki, Kayseri gibi, Konya gibi Çankırı da kalkınsın, Çankırılı kardeşlerimiz de ekonomik refaha ve sosyal huzura kavuşsun. Türkiye ilerlerken, diğer şehirlerimize yatırımlar, organize sanayi bölgeleri yağarken ve küresel şirketlere, markalara sahip olurken, Çankırı’nın geri kalmasını kabul edemiyoruz. Bunun için önceliğimiz Çankırı’nın ve hemşehrilerimizin ekonomik kalkınmasıdır” dedi.

ÇANKIRI VE ÇANKIRILILAR İÇİN YENİ BİR MİLAT

Yartaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çankırılılar Platformu’nu, şehrimizin ekonomik kalkınmasını başlatmak ve sağlamak için, geri kalmışlık zincirlerini kırmak için kurduk. Biliyorsunuz; Platform işbirliği, gönül birliği, amaç birliği demek. Çalışmak demek, hareket demektir. İnşallah Çankırılılar Platformu çatısı altında hep beraber, yepyeni limanlara doğru yol alacağız. Hiçbir ideolojik ve fiziki ayrım gözetmeden, sağcı, solcu, şucu bucu; şuralı, buralı demeden, bütün hemşehrilerimizle el ele vererek işte yola çıkıyoruz. Şehrimizin ve hemşehrilerimizin refah ve mutluluğu için bir ve beraber yolumuza devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Bütün içtenliğimle söylüyorum, bugün, 4 Aralık 2011, Çankırı ve Çankırılılar için yeni bir milattır. Yepyeni bir Çankırı vizyonuyla, refah ve huzur içerisinde parlak bir gelecek için kalkınma hamlemiz başlamıştır. Çankırı’mız için, hemşerilerimiz için ve ülkemiz için hayırlı, uğurlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı. 

3 YENİ PROJE HAYATA GEÇİRİLİYOR

Çankırı Platformu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Deneği'nin kuruluşundan itibaren başladığı çalışmalar arasında Çankırı insanını yakından ilgilendiren 3 yeni proje hayata geçiriliyor. Bunların ilki Dernek 7/24 Çankırı insanına hukuk ve mali müşavirlik alanında danışmanlık hizmeti verecek.

Platform'un ikinci hizmeti ise 560 konut projesini hayata geçirmek olacak. Yaklaşık 500 tl taksitle üyeler ev sahibi olabilecek.

Açıklanan üçüncü proje ise Kurşunlu - Çavundur bölgesinde 50 dönümlük bir arazi üzerinde kaplıca turizmine hizmet verecek ve devre-mülk yöntemi ile çalışacak bir turizm tesisi.

Bu projelerin yanında İstanbul - Ümraniye'de Vakıflar Genel Müdürlüğünden temin edilen müstakil bir bina platformun hizmetine girerken, yine İstanbul-Maltepe'de bir iş merkezinde 250 m2'lik bir daire Platform üyelerinin hizmetine sunulacak.

 

Yorum Yap
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Yorumlar (13)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Çankırı Gündemi Haberleri