ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde 17 Temmuz’da hakkında ocak sahiplerine kömür veya para karşılığında kaçak ocaklara yapılacak operasyonları önceden haber verdiği iddiasıyla hakkında 'rüşvet' soruşturması yürütülen orman muhafaza memuru Hami Hamarat, başından vurulmuş halde bulundu.
Hamarat’ın ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı. Rüşvet soruşturmasını yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Hamarat ile birlikte ‘bilgi satma’ ağında hareket ettiği öne sürülen 2 orman muhafaza memurunu tespit etti.
SORUŞTURMA ORTAYA ÇIKINCA İNTİHAR ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ
Soruşturma kapsamında Hamarat’ın, olayın ortaya çıkmasının ardından kaçak ocak sahiplerinin paralarını geri istemesi gibi baskılara maruz kaldığı ve bu nedenle intihar ettiği öne sürüldü.
Fiziki ve teknik takip yürüten KOM ekipleri, rüşvet aldığı ve verdiği belirlenen şüphelilere yönelik 5 Ekim’de operasyon düzenledi. Operasyonda 14 kaçak ocak sahibi ile 2 orman muhafaza memuru gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 1 ruhsatsız tabanca ile 68 mermi ele geçirildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 şüpheli, dün sabah saatlerinde Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi.
4 KİŞİ TUTUKLANDI
Adliyeye sevk edilen 1 Türkiye Taşkömürü Kurumu çalışanı, 1 Orman Muhafaza Memuru, 1 rödovans sahibi ve 13 kaçak ocak işletmecisinin bulunduğu 16 şüpheliden S.E. (42), S.A. (39), R.T. (38) ve M.A. (60), savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 12 şüpheliden M.O. (37), M.M. (49), E.A. (41) ve K.B.(62) tutuklandı, T.O. (30), N.D. (49), M.A. (28), Ş.Y. (43), M.D. (41), K.Ç. (42), F.T. (54), K.A. (41) adlı 8 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.