Sözcü18 yazdı, o üç restorantda servis masaları kaldırıldı

Sözcü18 yazdı, o üç restorantda servis masaları kaldırıldı

Sözcü18 sayfalarında yer alan "Pandemi yasaklarını takan yok! Çankırı'da restoranda düğün!" başlıklı haberimiz üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun toplanarak aldığı kararla başta Eyüpoğlu olmak üzere Hacıali ve Koç Otel'de servis masaları kapandı.

Geride bıraktığımız pazar günü Çankırı-Ankara çıkışında hizmet veren Eyüpoğlu Restorant'da gerçekleştirilen düğün ve yemek organizasyonu ile ilgili yaptığımız haber, yeni gelişmeleri beraberinde getirdi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, 17 Kasım 2020 tarihinde yine aynı kurulun aldığı bazı kararların değiştirilmesine neden oldu. Yeni alınan karar gereği, başta Eyüpoğlu olmak üzere Hacıali ve Koç Otel'de masada yemek servisleri bu akşam saat: 20:00'den sonra kaldırılıyor. Alınan karar şöyle:

İLGİLİ HABER
Pandemi yasaklarını takan yok! Çankırı'da restoranda düğün! - TIKLA

"24.11..2020 tarih ve 76 Sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı

Çankırı İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Abdullah Ayaz Başkanlığında, aşağıda isim ve imzaları bulunan üyelerin katılımı ile Valilik toplantı salonunda toplanmıştır.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir. Covid-19 virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla;

1- İlimiz genelinde Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerleri hakkında, 17.11.2020 tarih ve 75 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararının 2. maddesine göre faaliyet gösterebilecekleri karar altına alınmıştır. Öte yandan ilimiz Merkez şehirlerarası karayolu kenarında bulunan, toplu ulaşım ve lojistik araçlarına hizmet veren tesislerin kısıtlamadan muaf tutulmasına ilişkin hükmün iptaline ve bu tesislerin de, 25.11.2020 tarih saat 20:00'den itibaren 17.11.2020 tarih ve 75 sayılı Umumii Hıfzıssıhha Meclis Kararının 2. maddesindeki genel hükümlere tabi tutulmasına,"

İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun dünkü toplantısında alınan kararın işaret ettiği (17.11.2020 tarih ve 75 sayılı)  o karar:

"2- Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yerlerinin 10.00 ila 20.00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel - al hizmeti verecek şekilde açık olmalarına, restoran, lokanta veya online yemek siparişi firmalarınca saat 20.00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verebilmelerine," diyor.

Ve bu karar gereği başta Eyüpoğlu olmak üzere Hacıali Tesisleri ile Koç Otel restorantları bu akşam saat 20:00'den itibaren masaları kaldıracak, telefonla ya da online sipariş alabilecek, yarın saat 10:00 ila 20:00 arasında ise sadece paket servis veya gel-al hizmeti verebilecek.

İŞLETMEYE PARA CEZASI KESİLDİ
Öte yandan haberimize konu olan işletmeye, pandemi kurallarını ihlalden dolayı 2'nci uyarı yapılırken 3 bin 500 TL. para cezası kesildiği de öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler