12 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümünde 'Menzil' ayrıntısı

12 yaşındaki çocuğun şüpheli ölümünde 'Menzil' ayrıntısı

Gazeteci Mehmet Yetim, Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan, günler sonra asılı ve ölü halde bulunan 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak'ın ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

ŞANLIURFA'nın Haliliye İlçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde bulunan evlerinden okula gitmek üzere çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Abdülbaki Dakak için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Aile, Jandarma ve AFAD ekiplerinin aradığı 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak, 12 Haziran günü asılı ve ölü halde bulundu.

"İNTİHAR OLDUĞUNA İNANMIYORUM"

Cumhuriyet'ten İrem Karataş'ın haberine göre; Abdülbaki Dakak'ın ölümünün şüpheli olduğunu aktaran gazeteci Mehmet Yetim, "Abdülbaki Dakak'ın kayıp ilanını haber yapmıştık. Aradan geçen süre sonunda çocuğun asılı ve ölü bulunduğunu söylediler. Ailesiyle, jandarmayla ve müftülükle, okuduğu okulla görüştüm. Müftülük bazı bilgilere sahip değildi. 12 Yaşındaki bir çocuk nasıl intihar eder? Ben inanmıyorum. Çocuk kayboluyor ve günler sonra yatılı kaldığı medresenin 6-7 metre yakınındaki bir ahırda bulunuyor. Çocuk okuldan ayrılıp yatılı kaldığı bu medreseye gidiyor ancak çocuğun kaybolduğunu bir gün sonra söylüyorlar. Çocuğun kayıp olduğunu öğrendiklerinde neden en yakın çevreye bakmadılar? Medresenin yakınındaki ahıra bakılmadan Şanlıurfa'daki hastanelere su kanallarına bakılıyor. 12 Yaşındaki bir çocuk nasıl kendini asar?" ifadelerini kullandı.

"KURAN KURSUNDA KALMAK İSTEMEDİĞİNİ DEFALARCA SÖYLEMİŞ"

Kaçak faaliyet gösteren ve 2018'den bu yana faaliyetlerini sürdüren Kur'an Kursu'nun finans desteğini nereden aldığının bilinmediğini belirten Mehmet Yetim şunları söyledi:

"Bu medrese Müftülüğe ya da Diyanet'e bağlı değil. Kaçak olarak inşa edilmiş ve kaçak olarak eğitim veriyor. Ortalama yüz çocuğun olduğu bir medrese. Burası 2018 yılında açılmış. Bu medresenin finansörü kimler? Şu ana kadar nasıl devam etmiş, hocanın maaşını kim verdi, elektriğini suyunu kim ödedi? Abdülbaki bir yıldan fazladır buradaymış. Çocuğun ailesi Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde, medrese ise Eyübiye ilçesinde. Bu ilçeler arasında 100 kilometre fark var. Aile neden burayı tercih ediyor? Yakınlarından aldığım bilgiye göre çocuk burada kalmak istemediğini defalarca söylemiş. Acaba bir işkence ya da şiddet mi gördü? Ailesi ise bu olayı kabul etmiş durumda."

MEDRESE'NİN HOCASI MENZİL CEMAATİ'NE BAĞLI İDDİASI!

Medresede eğitim veren hocanın Menzil Cemaati'ne bağlı olduğunu iddia eden Yetim, "Bu medrese Semerkand Vakfı'na bağlı. Menzil cemaatine yakın isimler tarafından eğitim veriliyor, oradaki hoca Menzil cemaatine bağlı. Medresedeki hocayı aradım ama ulaşamadım. Bu olay detaylıca soruşturulmalıdır. Ben bu çocuğun intihar ettiğine inanmıyorum. Gitse kendini bir aracın önüne atsa bir su kanalına atsa yapabilir ama iple kendini asamaz. Bu çocuk o medresede ne yaşadı öğrenmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

14 Haziran gecesi Şanlıurfa Adli Tıp Merkezi'nde otopsisi yapılan Abdülbaki Dakak, otopsi bitiminde Ceylanpınar İlçe Mezarlığı'na defnedildi. Otopsi raporu çıktıktan sonra konuya ilişkin soruşturma başlatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler