Kastamonu merkezli operasyon Çankırı'ya uzandı

Kastamonu merkezli operasyon Çankırı'ya uzandı

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Kastamonu merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi. 4'ü Çankırı'dan olmak üzere 30 kişi gözaltına alındı.

KASTAMONU İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucunda "Suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak" suçu (TCK 220) kapsamında; Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma suçlarından tespiti yapılan 32 şüpheli hakkında dün (26 Nisan 2024) günü operasyon düzenlendi.

Kastamonu merkezli yapılan operasyon kapsamında Kastamonu, Ankara, Çankırı, Zonguldak ve Isparta'da toplam 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Çankırı İl Özel İdare'de çalıştığı öğrenilen 4 kişinin bulunduğu öğrenildi.

POLİS, SABAH EVLERİNDEN ALDI

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre önceden isimleri tespit edilen 4 İl Özel İdare çalışanları İ.H, K.A., İ.Y ve H.G. polis tarafından evlerinden alınarak Kastamonu'ya götürüldüler.

DOSYA, 2021 YILINA UZANMAKTA

Elde edilen bilgilere göre polisin yaptığı operasyonun çıkış noktası; Kastamonu ile Çankırı İl Özel İdareleri'nin 'ihtiyaç alımı'nda tercih edilen firmadan daha ekonomik bir fiyat vermesine karşın ikinci firmadan alımın gerçekleşmemiş olması ile devletin uğradığı zarar ve paralelinde bu işe önayak olanların sağladıkları maddi çıkarların tespit edilmesi ile start aldığı yönünde.

Öte yandan dün İl Özel İdare çalışanlarına gerçekleştirilen 'operasyon' dosyası ile ilgili olarak bir önceki Çankırı Valisi Abdullah Ayaz'ın görev döneminde olayla ilgili 'soruşturma izni' vermediği de iddialar arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
55 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler