7 kişiye mezar oldu

7 kişiye mezar oldu

Sultangazi’de, çıkan yangında mülteci oldukları belirlenen 7 kişinin sığındıkları banyoda dumandan boğularak öldükleri anlaşıldı.

SULTANGAZİ’de bekarların kaldığı gecekonduda çıkan yangında, 7 kişi hayatını kaybetti. İftaiye ekipleri yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini belirtti.

iddiaya göre, Zubeyde Hanım Mahallesi 1458 Sokak Numara 8’deki bekarların kaldığı gecekondudan saat 03.00 sıralarında dumanların çıktığını gören vatandaşlar, durumu itfaiye ve polise haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan gecekonduyu yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu söndürdü. Demir kapıyı kırarak giren itfaiye ekipleri, içeride yanan 7 kişinin cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemenin ardından 7 erkek cesedi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı.

Yanan evin karşısında oturanlar, gecekondunun 2 ay önce bekarlar tarafından tutulduğunu söyledi. Gecekondu içinde yanan arapça kitaplar ile bilgisayar çıktı.

MÜLTECİ ÇIKTILAR
Yangında hayatını kaybeden ve Afganistan uyruklu olduğu sanılan 7 kişinin, kapı dışarıdan kilitli olduğu için içeride mahsur kalarak, banyoda dumandan boğularak öldükleri anlaşıldı.  Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna cesetleri kaldırılan kişilerin üzerinden kimliklerini belirleyici belge çıkmadı. Yapılan araştırmada, bu kişilerin Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek, Avrupa ülkelerine gitmek istedikleri öğrenilen Afganistan uyruklu mülteciler oldukları anlaşıldı.

Gecekonduyu yaklaşık bir hafta önce kiraladıkları belirlenen Afganlıların, yangının başlamasının ardından kapı dışarıdan kilitli olduğu gerekçesiyle evin banyosuna girdikleri ve dumandan etkilenerek öldükleri öğrenildi. Bu arada yangının, elektrik kontağından çıktığı sanılıyor.

 YANIK DEFTERDE YUNANİSTAN TELEFONU

Öte yandan olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri de 7 kişinin can verdiği olayı aydınlatabilmek için gecekonduda iz aramayı sürdürüyor. Gecekonduda ipucu olabilecek bir defter de bulundu. İçinde arapçaya benzer harf ve kelimelerin kullanıldığı defter sayfalarında bir de Yunanistan'a ait telefon numarası dikkati çekti. Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmeyi planlayan kaçakların hedef ülkesinin Yunanistan olması bu kişilerin mülteci olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

CESETLER HASTANE MORGUNDA

Bu arada evden savcılık talimatiyla çıkarılan cesetler Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu'ndaki imkansızlık nedeniyle Hastane morguna götürülen cesetlerin daha sonra ölüm nedeni tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler